Ми у Facebook
29.11.2014, 10:00

Рівненський Архієпископ у Києві говорив про чвари УПЦ КП та УПЦ МП

Архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон взяв участь у засіданні Робочої групи з питань врегулювання актуальних міжцерковних конфліктів, яка відбулася у столиці.
Зустріч відбулася у Міністерстві культури України, адже питання міжцерковного конфлікту в Україні повинна відбуватися на загальнодержавному рівні.

- Участь у засіданні взяли: голова Правління громадської організації «Інститут релігійної свободи» Олександр Заєць, завідуючий відділом з питань етнонаціональної політики, релігій та закордонних українців Секретаріату Кабінету Міністрів України Юрій Решетніков, голова Управління зовнішніх церковних зв'язків Української Православної Церкви Київського патріархату архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон (Процик), секретар Священного Синоду Української Православної Церкви Київського патріархату архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря), вікарій Київської митрополії Української Православної Церкви єпископ Васильківський Миколай (Почтовий), голова юридичного відділу Української Православної церкви протоієрей Олександр Бахов, народний депутат України Віктор Єленський, а також заступник Міністра культури Олександр Журавчак, заступник директора Департаменту у справах релігій та національностей Андрій Юраш та інші співробітники Міністерства культури України, - повідомляє сайт Рівненської єпархії УПЦ КП.

Під час засідання обговорювали міжконфесійну ситуацію між УПЦ КП та УПЦ МП у Рівненській та Хмельницькій областях. А також намагалися дізнатися причину конфліктів.

Присутні на засіданні позитивно оцінили утворення Робочої групи, яка надає нову можливість для обговорення актуальних проблем міжконфесійних відносин, погодились, що припинення напруги у міжцерковних відносинах є в інтересах всього суспільства, а також були одностайні щодо потреби усувати конфронтанційну риторику з офіційних документів.

Для постійного опрацювання пропозицій та підготовки наступних засідань було прийнято рішення про утворення малої робочої групи.

Статті до теми:

Боротьба між УПЦ КП та УПЦ МП на Рівненщині: церковний суд та звинувачення у брехні


В УПЦ МП назвали цинічним утворення Помісної Православної церкви на Рівненщині



Боротьба між УПЦ КП та УПЦ МП на Рівненщині: референдум, протест та російські телеканали





На правах реклами