Ми у Facebook
01.12.2014, 13:45

Рівненські школярі зустрілися із командою артилерійського катера "Рівне"

Старшокласники Рівненського навчально-виховного комплексу № 2 «Школа-Ліцей» зустріч з героями, охоронцями морських кордонів нашої держави, героями Військово-морських сил України з міста Одеси.
З відважними людьми, охоронцями морських кордонів нашої держави, героями військово-морських сил України з м. Одеси: командиром дивізіону військових катерів капітаном-лейтенантом Віталієм Лежнюком, командиром артилерійського катера, який носитиме назву «Рівне», старшим мічманом Олексієм Лебзяком та старшим мічманом, нашим земляком, Павлом Машлаєм зустрілися старшокласники Рівненського навчально-виховного комплексу № 2 «Школа-Ліцей» 27 листопада 2014 року. Військовослужбовці зацікавили всіх розповіддю про службу на флоті. Учні з великим захопленням слухали і задавали шквал питань.



У розмові з учнями військові сказали:

- Для нас на першому місці – якісне виконання своєї роботи. Ми служимо нашій державі, виконуємо, покладений на нас, обов’язок. Так, ми вважаємо себе патріотами.

Між військовими та учнями зав’язався цікавий діалог.

- Які критерії прийому у військово-морський флот?
- Юнак повинен бути передусім повністю здоровим, тому що море – це непередбачувана стихія, яку неможливо зупинити… Також володіти такими якостями як відповідальність за доручену йому роботу, виявляти взаємодопомогу, бездіяльність на кораблі виключена, бо від цього залежить доля всієї команди.

- Як Ви вважаєте, чи варто добудовувати ракетний крейсер «Україна»?
- На мій погляд, військово-морському флоту не вистачає невеликих за розміром кораблів з високою дальністю ракет.
- Як Ви оцінюєте можливості нашого флоту?
Щорічно наші війська проходять навчання під егідою НАТО, тому, можна сказати, що можливості нашого флоту досить високі.
Офіцери повідомили дуже приємну новину, що артилерійський катер військово-морських сил АКА-01 у м. Одеса невдовзі буде названий на честь міста Рівного, запрошували старшокласників здобувати військовий фах, а ще розповідали про види та розміри кораблів, які пересуваються по морю та великих річках тощо.



Представники учнівського самоврядування НВК № 2 «Школа-ліцей» з великою повагою подякували за сповнену вражень зустріч та побажали, щоб тільки мирні хвилі зворушували їх хоробрі серця.

Старшокласники переконані, що такі зустрічі є безцінним досвідом, тому що вони сприяють формуванню національно-патріотичної свідомості, сталої громадянської позиції учнівської молоді.





Статті по темі:


Рівне взяло шефство над артилерійським катером "Рівне"


На Рівненщині встановили меморіальну дошку рятувальнику-герою АТО






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ