Ми у Facebook
05.12.2014, 15:20

Кабмін спростив процедуру отримання статусу учасника бойових дій

Український уряд спростив процедуру надання статусу учасника бойових дій. Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак.

"Максимально спрощена процедура отримання цього статусу", – сказав він журналістам у п'ятницю в Києві після церемонії нагородження військовослужбовців ЗС України, присвяченій річниці Збройних сил, пише "Сегодня"

За словами міністра, це рішення Кабмін прийняв буквально нещодавно.

Раніше спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що статус учасника бойових дій в Україні отримали вже 2,5 тисячі учасників збройного конфлікту в Донбасі.

Як відомо, наприкінці жовтня президент України Петро Порошенко підписав Указ про соцгарантії для учасників АТО і жителів Донбасу.

Також Кабміну доручили вжити невідкладних заходів щодо вирішення питання переведення на навчання за кошти державного бюджету дітей учасників бойових дій з числа осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, за рахунок перерозподілу наявних обсягів державного замовлення.

Статті по темі:

Категорії, що мають статус учасника бойових дій в зоні АТО
На які пільги можуть розраховувати родичі загиблих під час АТО військовослужбовців
Як отримати статус учасника бойових дій і які пільги це надає [РОЗ'ЯСНЕННЯ]





На правах реклами