Ми у Facebook
16.12.2014, 21:10

"Ранкова кава": Інноваційний метод лікування грибка у Рівному [Фото+Відео]

Mедицина — це галузь, яка потребує поновлення
знань, адже з’являються нові технології, пристрої та методи, і їх потрібно опановувати, щоб бути висококласним фахівцем. Про нові методи, які нині використовують дерматовенерологи у Рівному, дізнаємося від провідного дерматовенеролога Сергія МАЛЕША.
— Пане Сергію, перед тим, як говорити про інноваційні методи, які ви використовуєте у своїй практиці, хотілося б, щоб ви розповіли про себе: де навчалися, де зараз працюєте?

— Я працюю дерматовенеролом у Рівненському шкірвендиспансері. Займаю цю посаду впродовж 11 років. Крім того, працюю приватним дерматологом у салоні краси та здоров’я “Єва”, що на вулиці Костромській, 41 у Рівному. У 2001 році я закінчив Ужгородський державний медичний університет. Моя спеціалізація була — лікар. Потім пройшов інтернатуру у Львові і з того часу працюю на посаді дерматовенеролога.

ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ


— А чому вирішили стати саме дерматовенерологом? Є ж багато на-
прямків медицини.


— Так сталося, напевно, завдяки тим людям, які зустрілися на моєму життєвому шляху, які мене вчили, прищепили мені інтерес та цікавість до цієї проблематики. Хочеться розповісти і наголосити, що у дерматології більше 2,5 тисячі хвороб, в той час, коли у деяких інших галузях медицини їх від 120 до 150.

Чому це важливо? Бо люди часто думають, що дерматологія — це вузька спеціалізація. Насправді ж це зовсім не так. Спектр хвороб набагато ширший. Ускладнення хвороб шкіри ще і в тому, що часто прояви на шкірі є ознаками проблем, які існують в організмі людини. Тим самим, щоб вилікувати пацієнта, потрібно “докопатися” до першопричини цього, а далі лікувати вже зовнішні вияви хвороби. Наголошу, що у нашому, рівненському, шкірвендиспансері один з найкращих колективів, тому тут приємно працювати. У процесі роботи ти здобуваєш нові знання, отримуєш практичні навички і найголовніше — задоволення від того, чим займаєшся.

— Суспільство нині дуже швидко розвивається. Разом з тим розвиваються і різні галузі медицини, з’являються нові лікувальні прилади, методи лікування. Як ознайомлюєтеся з новинками та нововведеннями?

— Я та більшість моїх колег постійно відвідуємо різні конгреси, зокрема, ті, які проводить Асоціація дерматовенерологів України. Особисто я також постійно відвідую приватні тренінги, які стосуються моєї спеціалізації. Це варто робити, щоб почути про нові технології, які використовують в світі, про нові методи лікування. Адже за останні 10 років медицина дуже розвинулася і стала інакшою. Ми зараз на такому етапі, коли медицина розвивається, можу сказати, навіть швидше, ніж інші галузі, наприклад, фізика чи математика. Тому постійно слідкую за інформацією про навчальні заходи з підвищення кваліфікації і впевнений, що їх варто відвідувати.



— Продовжуючи тему інновацій — я знаю, що трохи менше року тому ви привезли до Рівного один з потужних, сучасних, дійсно інноваційних приладів — лазер, який допомагає боротися з такою хворобою як грибок. Розкажіть про це детальніше.

— Більше десяти місяців тому у центрі краси та здоров’я “Єва”, де я працюю, з’явився неодимовий лазер. Сам по собі неодимовий лазер — це винахід не новий, але один з напрямків його роботи — це боротьба з грибковим ураженням нігтів. Ця методика з’явилася відносно нещодавно, у 2011 році, але вже встигла себе добре зарекомендувати. На теренах медицини — це справжня інновація, ця методика пройшла перевірку в Америці. Лікарі знають таку організацію FDA — це федеральна служба з перевірки якості лікарських препаратів, і відомо, що якщо ця федерація дозволяє використання препарату, то це — своєрідний знак якості. Адже це — справді найсуворіша перевірка. Отже, така методика лікування грибка пройшла схвалення в США і отримала поширення у дерматологічній практиці.

ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

— Тобто у Рівному працює лазер, який привезли з Америки?

— Ні, я дізнався усі ці характеристики цього лазера і замовив такого самого,тільки з Гонконгу. Цей лазер уже встиг добре зарекомендувати себе, і мені особисто дуже приємно на ньому працювати. Це не є безумовна альтернатива чи методика, яка перекреслює усі попередні, але це — справді один із найсучасніших методів лікування заражених нігтів. Ті, хто стикалися з грибком, знають як важко впоратися з цією хворобою. Ускладнювати лікування можуть і супутні хвороби, і це ускладнює процес лікування. Таким пацієнтам справді неабияк стає у пригоді лазерна терапія.

— А які переваги саме у лікуванні лазером?

— Він дозволяє при самій процедурі, якщо відбувається тільки лікування лазером чи як доповнення до інших методів лікування, полікувати грибковi ураження нігтів. Сеанси потрібно проводити один раз на тиждень, і сам процес займає в середньому 15 хвилин. Перед тим, як робити саму процедуру, я усіх своїх пацієнтів направляю у шкірвен диспансер, щоб вони зробили аналіз і виявили який саме це грибок. Із
практики можу сказати, що не усі види грибка однаково піддаються лікуванню як лазером, так і за допомогою медикаментів. В середньому для лікування потрібно пройти 5-6 процедур, але все залежить від степеня ураження нігтя. Процедура безболісна і не має усклад-
нень.

— Зрозуміло, що це в середньому 5-6 процедур, а скільки коштує одна процедура лікування лазером?

— У нас цінова політика залишилася така, яка і була з самого початку, ми ціни не піднімали. Одна така процедура на один ніготь коштує 70 гривень. Я не вважаю, що це є занадто дороговартісна процедура. Для прикладу, якщо у людини уражений один ніготь, то зрозуміло, що економічно вигідно для пацієнта — використати лазер. Якщо уражені
всі нігті, то, може, лікування таблетками вийде справді дешевшим, але тут також потрібно рахувати. Коли людина приходить на консультацію, ми з нею обговорюємо це питання. Тобто є індивідуальний підхід до кожного пацієнта.



— А якщо в людини є якісь супутні хвороби, то чи можна проводити лікування лазером?

— Я можу порадувати тих, хто має важкі хвороби, такі як цукровий діабет, захворювання печінки, нирок, і їм протипоказані таблетовані форми лікування. Тоді на перший план для людини виходить лікування саме лазером. Я радий, що за допомогою таких інноваційних методів ми можемо допомагати нашим пацієнтам. Тоді людині приємно, що вона вилікувалась, і я, як лікар, також відчуваю маленьку особисту перемогу.

ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

Центр краси та здоров’я “Єва”
м.Рівне,
вул.Костромська, 41,
тел. (0362) 69-00-00,
(067) 294-10-60


Статті до теми:

"Ранкова кава": МРT - найбільш повне обстеження організму

"Ранкова кава": де у Рівному навчитись робити масаж професійно?





На правах реклами