Ми у Facebook
02.01.2015, 10:27

Рівненщина: триває операція «Пішохід»

З 17 грудня по 19 січня на Рівненщині триватимуть цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Пішохід».
Як повідомляє прес-служба ДАІ Рівненської області, під час проведення заходів працівники Державтоінспекції області будуть націлені на виявлення та документування фактів порушення Правил дорожнього руху пішоходами, а також водіями транспортних засобів у частині ненадання переваги в русі пішоходам.

На території області зросла кількість дорожньо-транспортних пригод з вини та за участю пішоходів. Тому з метою профілактики скоєння ДТП за участю даної категорії учасників дорожнього руху, протягом місяця на Рівненщині триватимуть профілактичні заходи під назвою «Пішохід.

Нагадаємо, що згідно ст.127 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за недотримання вимог Правил дорожнього руху законодавство передбачає відповідальність для пішоходів у вигляді попередження або штрафу від 51 до 85 гривень.

Крім цього, звертаємо увагу водіїв на те, що згідно ст.122 ч.1 КУпАП за порушення правил проїзду пішохідних переходів та ненадання переваги у русі пішоходам на нерегульованих пішохідних переходах передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу від 255 до 340 гривень.

Див. також:


У Рівному провели хресну ходу проти електронного квитка у громадському транспорті

Чому у Рівному так і не заасфальтували вулицю Соборну в напрямку Ювілейного





На правах реклами