Ми у Facebook
01.01.2015, 10:00

У Рівному відкриють музей пива

Найстаріше підприємство Рівного хочуть зробити ще й екскурсійно-туристичним об’єктом.
Перша письмова згадка про пивоварні в Рівному наразі датується 1847 роком. У 1900-х роках контрольний пакет акцій заводу Бергшлосса викуповує підприємець-єврей з українським прізвищем Пісюк. Після приходу на Західну Україну 1939 року радянська влада націоналізувала підприємство. За часів німецької окупації 1941-1944 років пивоварня не припиняла своєї роботи. Після війни завод варив хмільний напій знову за радянських часів і за нинішньої української влади.

Останніми роками підприємство зазнало модернізації виробництва — пиво тепер варять не в мідних казанах, а з нержавіючої сталі. Наразі рівненський пивзавод «Рівень» випускає види пива: «Богемське», «Празьке», «Бергшлосс», «Бергшлосс Чорний», «Жигулівське» як у скляній тарі, так і в пластиковій та в кегах.

Директор заводу Мар’ян Года планує зробити з нього ще й туристичний об’єкт:

— Пивзавод має стати прикладом промислової архітектури міста. Ми розробимо туристичні маршрути, будемо запрошувати сюди туристів, адже ми маємо що показати.

Нині на території підприємства проводяться ремонтні та будівельні роботи. Десь за рік тут мають постати готель для туристів та заклад ресторанного типу, де туристів та екскурсантів частуватимуть усіма видами пива та оригінальними закусками.

Статті по темі:

Рівненський пивзавод випускатиме пиво “Рівень світле”
«Ранкова кава»: секрети рівненського пива [Фото+Відео]





На правах реклами