Ми у Facebook
22.12.2014, 08:00

Рівненська облрада підтримала проект Світового банку

Метою проекту «Підвищення ефективності лікування та профілактики системи кровообігу в Рівненській області на період з 2015 по 2019 роки» є покращення якості та доступності медичної допомоги для населення області.
Загалом для реформування системи охорони здоров’я Рівненської області міжнародна організація планує спрямувати 25 млн.дол. Ще 10 відсотків від цієї суми, а саме 2,5 млн. дол., буде виділено з обласного бюджету упродовж терміну реалізації проекту.

Загальновідомо, що в структурі поширеності неінфекційних захворювань в області, хвороби системи кровообігу (ХСК) займають 26,1% - найбільше з усіх захворювань. При цьому, спостерігається позитивна динаміка поширеності даних хвороб. За останні 10 років поширеність хвороб системи кровообігу по Рівненській області зросла більше ніж у два рази, так у 2012 році склала 61,4 тис. на 100 тисяч дорослого населення.

Серед хвороб системи кровообігу, найвищі показники поширеності захворювань гіпертонічною хворобою - 29,9 тис. на 100 тис. дорослого населення. Другою по поширеності серед хвороб системи кровообігу є ішемічна хвороба серця - 21,8 тис. на 100 тис. дорослого населення. Поширеність ішемічної хвороби серця в області за останніх 10 років зросла в 1,7 рази.

Показники первинної захворюваності ХСК у 2012 році зросли до 6142,8 на кожні 10 тисяч дорослого населення або на 2,9% проти 2011 року, з них гострим та повторним інфарктом міокарда - на 10,0%.

Станом на сьогоднішній день, в області зареєстровано близько 600 тисяч хворих із серцево-судинними захворюваннями, з яких кожен другий страждає на гіпертонічну хворобу, кожен третій на стенокардію. Зокрема, реєструється близько 1000 випадків інфаркту міокарду, понад 2500 гострих порушень мозкового кровообігу (інсультів), 50 тисяч хворих на ішемічну хворобу серця (ІХС). Щороку серцево-судинна патологія зумовлює майже дві третини всіх випадків смерті та третину причин інвалідності. У структурі причин смертності від ХСК питома вага смертності від ІХС та гострого інфаркту міокарду у 2012 році склала близько 88%.

З метою зменшення кількості випадків цих видів захворювань, в результаті реалізації проекту «Підвищення ефективності лікування та профілактики системи кровообігу в Рівненській області на період з 2015 по 2019 роки» планується збільшити обсяг, якість надання допомоги, профілактику хвороб системи кровообігу на первинному рівні та підвищити якість надання допомоги у гострих та важких станах хвороб системи кровообігу на вторинному рівні. Про це повідомляє прес-служба Рівненської обласної ради.

До теми:

Депутати Рівненської облради вимагають відновити роботу цукрових заводів

Рівне: планується реорганізація медичних закладів

Світовий банк вкладе 25 мільйонів у розвиток медичної галузі Рівненщини





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ