Ми у Facebook
27.12.2014, 10:17

Обставини перекриття траси Київ-Чоп вірянами УПЦ МП[ОФІЦІЙНО]

Ілюстративне фото

Вчора, 26 грудня, зранку на спецлінію 102 надійшло два повідомлення щодо конфліктних ситуацій навколо храмів Рівненщини.
26 грудня близько восьмої години на лінію "102" надійшло повідомлення про те, що в селі Птича Дубенського району поблизу церкви виник конфлікт між представниками київського та московського патріархату.

Громадяни висували вимоги залишення території церкви представниками київського патріархату. В знак протесту представники московського патріархату вийшли на пішохідний перехід автодороги «Київ-Чоп», таким чином заважаючи проїзду транспортних засобів. На даний час, на місці події працює слідчо-оперативна група, а працівники ДАІ забезпечують безпеку дорожнього руху.

До міського відділу письмових звернень від громади на проведення зборів не надходило.

А з Острожчини надійшло повідомлення представника УПЦ про те, що група громадян, які є прихильниками УПЦ КП, самовільно, всупереч раніше прийнятому спільному рішенню про тимчасову заборону використання приміщення церкви, шляхом пошкодження навісних замків вхідних дверей та застережних пломб, проникли у храм, що у с. Бадівка Острозького району. На місце події одразу виїхала СОГ. Під час перевірки встановлено, що двері в храм були відкриті, а в приміщенні знаходилися прихожани із числа місцевих жителів та священнослужителі УПЦ КП, які проводили богослужіння. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за статтею 356 ККУ (самоправство). Проводиться досудове розслідування, яке й визначить коло осіб, причетних до даної події.

Статті по темі:

Віряни УПЦ МП перекрили трасу "Київ-Чоп"

Боротьба за храм на Рівненщині переросла у бійку





На правах реклами