Ми у Facebook
06.01.2015, 12:15

Стратегія розвитку Рівненщини: песимістичний та оптимістичний сценарії

На останній сесії облради депутати затвердили Стратегію розвитку Рівненської області на період до 2020 року, є два сценарії розвитку області: оптимістичний та песимістичний.
Стратегія розроблена за участі експертів, науковців, управлінців та передбачає кілька сценаріїв розвитку області: песимістичний, коли ми рухаємось по інерції, суспільно-економічний стан країни не сприяє розвитку її регіонів.

Оптимістичний, коли ми активно використовуємо можливості в умовах швидкого суспільно-економічного розвитку країни та реалістичний, коли реалізуються заходи, спрямовані на розвиток області, хоч суспільно-економічний стан країни не сприяє такому розвитку.

- Пріоритетами затвердженої Стратегії, серед іншого, передбачено розвиток економічного потенціалу через створення високотехнологічних виробництв та інноваційних підприємств, розвиток внутрішнього туризму та сільських територій через збільшення доданої вартості сільськогосподарської продукції. Підвищення обізнаності та соціальної активності мешканців, удосконалення управління регіональним розвитком. Що стосується сценаріїв розвитку, то однозначно, ситуація в країні безпосередньо впливатиме на реалізацію стратегії на Рівненщині, - зазначив голова обласної ради Михайло Кириллов.

Статті до теми:

Які з районів Рівненщини стали лідерами за підсумками 2014 року

У Рівному проїзд у маршрутках буде по три гривні?

За інформацією прес-служби Рівненської облради





На правах реклами