Ми у Facebook
07.01.2015, 14:30

ВІДЕО - Бурштинокопачі Рівненщини ледь не побили журналістів

Журналісти телеканалу "ZIK" побували на півночі області, де процвітає незаконний видобуток бурштину. Вони розповіли про побачене і про реальні загрози, які їх там чекали...
ДИВИТИСЯ ВІДЕО, ДЕ НА ПІВНОЧІ КОПАЮТЬ БУРШТИН

Журналістка телеканалу ZIK Анна Махно та її оператор приїхали ввечері у Сарненський район, щоб зафільмувати та поспілкуватися з людьми, які видобувають бурштин. Побаченим були зовсім не здивовані. Навкруги чимало дорогих автомобілів. Мотопомпи гуділи на повну, була і техніка. Біля вогнища грілися кілька «старателів». Нібито серед них були і міліціонери, які спокійно спостерігали за процесом.

Розмова була короткою. Коли люди побачили відеокамеру – почали поводити себе агресивно і погрожувати.

Журналісти зателефонували начальнику обласного управління міліції Сергію Максимову. Хотіли, аби він пояснив чому і досі відбувається незаконний видобуток бурштину і чи є справді на місці події працівники міліції.

Кореспондентам лише дивом вдалося покинути урочище неушкодженими і вберегти свою техніку. Наступного дня головний міліціонер області дав офіційні коментарі з цього приводу. Нічого нового не повідомив. Мовляв, незаконних «старателів» вистачає, адже всіх затримати не можливо. Але працівники міліції нікого «не кришують».

Як помітно, у даній ситуації нічого не змінилось і найвірогідніше зміни будуть зовсім не скоро. Нелегали працюють, міліціонери нібито цього не помічають. Потерпілими у даній події виявились лише кореспонденти. Анна Махно вже написала заяву у міліцію, адже те що сталося з нею та її оператором – є перешкоджанням роботі журналістів і карається законом.



Джерело Рівне1

Статті до теми:

ВІДЕО: Як у лісах Рівненщини "миють" бурштин [+Відео]

Як каратимуть за незаконний видобуток бурштину?

Про рівненський бурштин говоритимуть у Києві





На правах реклами