Ми у Facebook
13.01.2015, 14:00

За книгу про рівнянина Сашка Білого у США торгуються на аукціоні

"Життя, мов спалах" — під такою назвою нещодавно у США вийшла книга про Олександра Музичка. У ній автор, костопільчанин Олександр Намозов, розповів про життя чи не найвідомішого учасника революційних подій на Рівненщині.
Олександр Намозов, автор книги:

— Домовилися з Олександром Музичком, що писатиму про нього книгу, ще на початку лютого. Хоч спершу він відмовлявся, казав — "не на часі". Ми з Сашком Білим друзями не були, але поважали один одного. Коли зустрічалися — спілкувалися. Про Музичка я хотів перш за все розповісти як про учасника чеченської війни. Потім уже додалися і події революції.

Усе написане у книзі має документальну основу. Зібрав матеріали, що публікувались у пресі, та спогади побратимів Музичка. Найцінніші — спогади самого Сашка Білого, які ніколи раніше не озвучувалися. Зокрема і те, що за півтора місяця до вбивства йому пропонували виїхати до Грузії або Франції. Але він звик іти до кінця, тому навіть знаючи про замах, відмовився. Відхилив і пропозицію бути учасником Французького легіону... Ще усі чомусь думають, що в Чечні він воював десять років, а насправді — три місяці, і був єдиний, хто отримав від тодішнього президента Чеченської Республіки Ічкерія генерала Джохара Дудаєва найвище військове звання Бригадного генерала та звання "Герой нації". На його честь було названо в столиці Чечні вулицю.

Спонсором моєї книги, надрукованої накладом 1000 примірників, виступив осередок організації "Правий сектор" у США. Придбати видання можна лише в США. Там книгу продають на аукціоні за рекордну серед творів всіх українських письменників ціну — 30-100 доларів за примірник. Всі вилучені кошти спрямують на потреби української армії. Ще хочу написати про Музичка художню книгу. Для неї вже маю й назву — "Бригадний генерал".

До теми:

Нескорений Сашко Білий (Олександр Музичко)


Де поховали Сашка Білого: ФОТО з кладовища

Сашко Білий планував одружитися на журналістці?

Рівне: останні виступи Олександра Музичка (Сашка Білого)

На місці загибелі Сашка Білого священики УПЦ КП освятили пам'ятний знак


70-річна рівненська поетеса присвятила вірш світлій пам'яті Олександра Музичка

Джерело: rivnepost.rv.ua





На правах реклами