Ми у Facebook
13.01.2015, 09:30

В Автотранспортному коледжі у Рівному переобрали екс-директора

Керівництво рівненського Автотранспортного не мінялося з 1993 року, і може залишитися таким на найближчі п`ять років. Такими є результати волевиявлення трудового колективу.
12 січня колектив Автотранспортного коледжу Національного університету водного господарства та природокористування обрав директора. Другий тур виборів завершився на користь Віталія Герзеля, який отримав більшість у 52,2%, набравши 71 голос. Таким чином екс-директор, що перебував на посаді з 1993 року, має шанс керувати коледжом ще один термін, пише портал "Четверта влада".

Опонент переможця – викладач Олександр Марунич набрав 64 голоси, тобто 47%. У першому турі, при п`яти кандидатах трудовий колектив віддав першість Олександру Маруничу (59 голосів), друге місце – Віталію Герзелю (54 голоси) та по 5-7 голосів іншим трьом кандидатам.

Голова профкому Мирослава Ярощук запевнила, що під час виборів ні на кого тиск не здійснювався. Також претензій, до процесу не виникло і у заступника начальника обласного управління освіти Петра Коржевського. Навідміну від них проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи НУВГП Валерій Сорока наголосив, що зафіксував три порушення. «Я буду інформувати про це» каже пан Сорока.

– Три порушення було зафіксовано: перше – Солдак. Ви бачили, він дивився жартома чи не жартома на жінок, через кабінку (для голосування - авт.). Друге порушення – це Мельник, який знаходився з бюлетенем, за шторами і в нього був телефон в руках.

– Третє порушення, це були випадки, коли люди не заходили в кабінку і голосували напряму, кидали в урну бюлетені.

Окрім цього, проректор «водника» образився на критику вузу, яка звучала від працівників коледжу на початку трудової конференції. Віталій Герзель у виступі після оголошення результатів розповів, що обурений раптовим звільненням. Раніше його викликали на розмову, спілкувались, питали, чи планує працювати далі, каже пан Герзель.

– Що я преступнік якийсь чи балаган? Мене заділо, – каже Віталій Герзель.

Переобраний директор Віталій Герзель обурений ставленням керівництва НУВГП у процесі звільнення з посади після закінчення його контракта
Переобраний директор Віталій Герзель обурений ставленням керівництва НУВГП у процесі звільнення з посади після закінчення його контракта


Згідно із Законом України «Про вищу освіту» з особою, яка набрала більше 50 відсотків голосів осіб, які мають право брати участь у виборах, засновник укладає контракт строком на п’ять років не пізніше одного місяця з дня її обрання.

Також в Законі згадано, що «одна і та сама особа не може бути керівником відповідного вищого навчального закладу більше ніж два строки».





На правах реклами