Ми у Facebook
16.01.2015, 17:51

Росія закриє в’їзд на 10 років сотням тисяч українських заробітчан

Із 10 січня 2015 року набуває чинності новий закон, що передбачає більш жорсткі санкції для іноземців, які порушили міграційне законодавство РФ.
Термін законного перебування іноземних громадян без візи на території Російської Федерації – 90 діб.

Віднині перевищення 120 днів перебування призведе до автоматизованого закриття в'їзду на 3 роки. Якщо перевищення 270 днів - в'їзд буде закритий на 5 років.

«Незаконне перебування більше 360 днів - шлагбаум закриється на 10 років», - заявив наприкінці 2014 року глава Федеральної міграційної служби (ФМС) РФ Костянтин Ромодановський.

За його словами, таким чином, більш ніж для 1 мільйона іноземців може бути закритий в'їзд до Росії на 10 років за перевищення терміну законного перебування.

«Наша інформаційна система показує, що на території РФ у даний час знаходяться майже 3 мільйони іноземних громадян, які значно перевищують термін законного перебування - 90 діб», - сказав Ромодановський. Наводимо його коментар без перекладу:

«Эти господа не соизволили обратиться в ФМС. Считают, что могут здесь спокойно и безнаказанно пребывать и, скорее всего, подрабатывать. Однако информационная система ФМС знает их поименно. Исключительное большинство - граждане стран СНГ».

Напередодні Ромодановський заявив, що на початку 2015 ФМС відзначає зменшення майже на 70% міграційного потоку в Росію. При цьому, за даними ФМС, менше мігрантів їдуть до Росії з Середньої Азії, але більше - з Молдови та України.

За останні два роки Росія вже закрила в'їзд понад 1,2 мільйона іноземців, пише Лента.ру.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Із 1 січня Росія запровадила жорсткі умови для українських заробітчан
Увага! Допоможіть знайти рівнянина, який зник у Москві
Собираетесь ехать в Россию? Проверьте, нет ли вас в "черных" списках





На правах реклами