Ми у Facebook
16.01.2015, 10:20

У скільки обійдеться рівнянам біометричний паспорт? [+Відео]

Рівняни стани ближчими до Європи. Принаймні документально.
Відучора на Рівненщині розпочали видачу біометричний паспортів. Охочих оформити документ нового зразка поки небагато. Та й самі працівники міграційної служби поки опановують нову систему. Скільки коштуватиме закордонний паспорт європейського зразка та як швидко його оформлятимуть.

Документ, який містить не лише загальну інформацію, а ще й відбитки пальців та електронний підпис - став реальністю для українців. Від учора й рівняни отримали можливість подавати документи на оформлення біометричного паспорта. Поки на Рівненщині запрацювала лише одна така станція - в обласному центрі, але з часом, обіцяють у міграційній службі, такі з'являться у кожному районі. Наголошують, біометричний паспорт практично неможливо підробити, а тому скористатися ним може лише реальний власник.

Єдина відмінність у процедурі подання документів на біометричний паспорт - це сканування відбитків пальців та електронний підпис. Різниця, щоправда, помітна у вартості документа.



Загалом біометричний паспорт обійдеться у трохи більше, ніж півтисячі гривень. Виготовлять його за 20 робочих днів. За прискорений темп роботи доведеться заплатити удвічі більше. Оформити біометричний паспорт для поїздок закордон можуть й діти. Однак дітям віком до 16 років паспорт видається строком на 4 роки. Сканувати відбитки пальців рук їм будуть з 12-річного віку та виключно за згодою батьків. Між тим рівнян нововведення не лякає. Кажуть, біометричний паспорт відкриє шлях до вільного пересування країнами Євросоюзу.

Власникам закордонних паспортів старого зразка, виданих до 1 січня 2015 року переживати не потрібно, принаймні до завершення строку їх дії. Змусити замінити їх на біометричні ніхто не зможе.

rivne1.tv

Див. також:


У скільки обійдеться рівнянам новий біометричний паспорт





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ