Ми у Facebook
21.01.2015, 15:44

Рівненщина: стипендію нараховуватимуть за новою системою

З 1 вересня хочуть поміняти принцип нарахування стипендії: не за результатами навчання, а за доходами. Робоча група, яка займається розробкою цього механізму, була створена на днях.
Зі слів першого заступника міністра освіти Інни Совсун, наразі стипендійний фонд не змінений і складає 5 млрд грн, але реформа в цьому напрямку давно назріла і відбуватиметься, повідомляють ВЕСТИ

«Сьогодні у нас зберігається принцип «ми дамо всім потроху», але є діти, у яких фактично немає коштів. У той же час є діти з сімей середнього достатку або навіть заможні, для яких ці гроші є дрібницею, і, за великим рахунком, вони не особливо їх потребують», - зазначила урядовець.

Але чи зміниться щось чи ні, стане ясно приблизно через місяць. Координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних виступає проти змін: «Стипендія задумана як спосіб заохочення за успішне навчання. Крім того, якщо вже придумувати новий механізм, то потрібно зробити так, щоб сума стипендії була не меншою, ніж прожитковий мінімум, нехай навіть її отримують менше студентів, ніж зараз».

Але варто зауважити, що далеко не завжди студенти, які не підпадають під пільгову категорію є багатими.

Статті по темі:

Як колись виглядали рівненські студенти
Рівненські студенти розкажуть, як це керувати містом





На правах реклами