Ми у Facebook
22.01.2015, 12:09

Рівне: на виноградарство, садівництво та хмелярство було сплачено 5 млн. грн. податків

Рівненські платники в кількості 416 осіб протягом минулого року сплатили на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства, котрі перебувають на обліку в рівненській ДПІ, 4869,8 тис. грн.
Як повідомляють у ДПІ у м. Рівне, за грудень 2014-го сплатити збір необхідно протягом 10 календарних днів після подання розрахунку, тобто по 30 січня 2015 року.

Податківці нагадують, що 1 січня набрав чинності Закон України від 28.12.14 №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».

Даним законом збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства виключено з переліку загальнодержавних податків і зборів і з 2015 року він не сплачуватиметься.

Натомість продавці алкоголю через мережу роздрібної торгівлі з 1 січня поточного року сплачуватимуть акцизний податок. Базою оподаткування таким податком є вартість проданих підакцизних товарів з ПДВ, тобто акцизний податок додають до ціни продажу. Ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках від вартості (з податком на додану вартість), у розмірі 5 відсотків.

Див. також:


Рівне: за порушення валютного законодавства місцеві підприємства заплатять близько 1,3 млн гривень

Підприємці Рівного збагатили казну на 61,4 млн гривень





На правах реклами