Ми у Facebook
22.02.2015, 17:45

Як вибрати ім`я для дитини [+ПОРАДИ]

Від того, як назвеш свою кровиночку, залежить її подальше життя. Поради від фахівців державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Рівненського міського управління юстиції.
Народився син чи донечка... Це радісна, світла подія, якої з нетерпінням чекають усі члени родини. І постає головне питання: як же назвати дитину? Тут вже підключаються усі близькі, друзі, колеги на роботі. Вони починають блукати Інтернетом, вишукуючи цікаві імена, вивчають церковний календар, звіряються з рухом планет.

І тут головне - не схибити, не шукати чогось екзотичного, адже від того, як назвеш дитину, залежить її подальше життя.

У ході вибору можуть виникати суперечки, адже кожному члену сім’ї подобаються різні варіанти. Але, як відомо, вибір все одно залишається за самими батьками, а улюблені родичі можуть лише підказати або спрямувати.

До вибору імені для дитини батькам варто поставитися дуже серйозно і з усією відповідальністю, щоб не довелося їх дітям у майбутньому порушувати питання про зміну імені в юридичному порядку.

Список імен досить великий і підібрати гарне ім'я дитині - тільки справа смаку, національності, віросповідання і місця проживання.

Головне, щоб ім'я у людини було предметом гордості і щоб вона його не соромилася!

Бувають випадки, коли хочеться назвати дитину оригінально і красиво, і таким ім’ям, яке вважається досить рідкісним.

Але треба враховувати, чи поєднується ім’я дитини з ім’ям його батька, тобто з по батькові та прізвищем.

Правильний підбір імені дозволить вашій дитині в дорослому житті пишатися собою. І найбільш солодкою музикою буде поважне звернення до інших людей по імені та по батькові, що буде надавати впевненості у своїх силах і допомагати досягати поставлених цілей.

Деякі батьки не особливо замислюються над значенням імені, коли вирішують, яке ім'я дати дитині. Зате для них важливим є факт «модності» цього імені. Наприклад, останнім часом спостерігається тенденція називати дівчаток Анна, Софія, Анастасія, Вероніка, Соломія, хлопчиків – Дмитро, Артем, Олександр, Ілля, Матвій, Тимофій, Максим... Але навіть дуже гарні імена втрачають свою красу, якщо вони зустрічаються надто часто.

Нерідко трапляються випадки проявів батьківського суб'єктивізму, що доходить до бездумної примхливості («Запишіть сина Толіком. Моя дитина! Як хочу так і назву»).

Часто батьки перекручують імена або не дотримуються правил правопису, наприклад замість простого імені Данило утворюються такі форми як Данііл, Даниіл, Даніїл, Данеіл, від імені Микита - Нікіта, Нікита, Никіта, Никита, від Кирило - Киріл, Кіріл, Кирил, Кірил, Пилип (Філіп, Филип, Филіп), Божена (Бажена), Орина (Аріна), Милана (Мілана) тощо. Ми змушені записати так, як хочуть батьки.

Все більше батьків прагнуть дати своїм дітям рідкісні, а часом і незвичайні імена.

Наприклад, у минулому році у Рівному дітям давали такі незвичні імена, як Айлін, Кірієна, Юналіна, Медея, Алєта, Кацпер, Ілай, Авігея, Аріян, Марку, Світозар, Джейден, Аміран, Теодор, також біблійні, міфічні або історичні - Даниїл, Іоанн, Натан, Рувим, Далібор, Тимурлан , Златан, Еней та інші.

Але, насамперед, батькам потрібно пам’ятати: як би ви дитину не назвали, головне, аби вона виросла гарною людиною, щирою, яка вміє співчувати, стане патріотом своєї держави.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
День ангела: календар імен на 19 – 25 січня
Чим небезпечне рідкісне ім'я для вашої дитини?
День ангела шляхетного Євгена





На правах реклами