Ми у Facebook
25.01.2015, 09:05

Чи буде війна? Прикмети, знаки, знамення

Споконвіку люди намагалися передбачити майбутнє й попередити про біду. Особливо у тривожні часи, коли у повітрі пахло кров`ю та димом війни.
Наші предки, спостерігаючи за природою, небесними світилами та метеорологічними явищами, незвичною поведінкою тварин та іншими знаменнями, сформували цілу низку прикмет на війну та біду.

Найбільш відомі прикмети на війну:

Якщо хлопчиків народжується набагато більше, ніж дівчаток — точно буде війна.

Віруючі люди вважають, що так Всевишній чи Богородиця заздалегідь турбується, щоб відновити майбутні втрати серед чоловічого населення, пише Обозреватель.
Науковці заперечують: ця примітивно-містична прикмета не має з дійсністю нічого спільного. На різницю в кількості новонароджених хлопчиків та дівчаток може впливати демографічна політика держави, природні фактори, довготривала війна чи повоєнний час, екологія, забруднення довкілля деякими шкідливими речовинами. Навіть у мирний час хлопчиків народжується трохи більше, ніж дівчаток, зазначає megasite.in.ua.

Росія готує своїх військових до вторгнення 15 липня - Тимчук

Величезний урожай огірків, грибів та яблук - до кровопролитної війни і великої кількості загиблих.

У Російській імперії напередодні війни з японцями 1905 року та влітку 1941-го, перед нападом гітлерівської Німеччини на Радянський Союз, два роки підряд був небачений врожай грибів. Старі люди, дивлячись, як налилося колосся на озимих та ярових, а трава на пасовиськах вимахала по самі груди, хитали головами: ох, недобре це, мабуть, буде війна...

Перед війною різко міняється поведінка тварин та комах — вважали наші предки. Наприклад, кудись раптово зникають щурі та таргани, жорстоко б`ються між собою ластівки.

Колись точною прикметою війни було павутиння, яким затягнуло криницю.

Зловісними ознаками біди називали наші предки чорні зграї ворон, які довго кружляли над хатами, мов над цвинтарем. І вовків, які вже восени нахабно серед білого дня наближались до людських осель.

У багатьох храмах у 1941 році напередодні війни, казали бабусі, плакали-сльозоточили ікони Богородиці. Старе повір'я каже: плаче Матір Божа — литиме сльози весь народ.

Ситуація на сході країни: карта АТО 13 липня станом на 12.00

Давно помічено: якщо у церкві на службі все більше військових — війна неминуча.

Коли сниться вогонь, пожежа, горить ціле місто - до війни, епідемії або іншого великого лиха.

Перед великими нашестями ворогів наші предки спостерігали незвичні Місяць та Сонце (перед татаро-монгольською навалою), сонячні затемнення (пам'ятаєте “Слово о полку Ігоревім?”), особливо повні та кільцьові (цього року таке явище спостерігалось було 29 квітня), падіння кривавих комет (похід Наполеона).

Зловісним знаменням, яке попереджає про велику біду та страждання, вважається криваво-червоний Місяць. До речі, цього року це явище в ніч на 15 квітня викликало неабиякий ажіотаж у ЗМІ. Наступний кривавий Місяць очікується 8 жовтня 2014, а також 4 квітня та 28 вересня 2015 року. Останній раз такі явища спостерігались у 2003-2004 роках.

Чем опасны «багровая луна» и затмение солнца

Навряд чи треба вірити у дідівські забобони. Але є одна досить точна прикмета: у повітрі пахне великою війною, коли за декілька років до цього спостерігається значний прогрес у науці та культурі, розвивається промисловість, здійснюються геніальні винаходи та відкриття. Так було перед Першою та Другою світовими війнами, пише chaskor.ru.

Інцидент під час інавгурації новообраного Президента України Петра Порошенка, коли з рук зомлілого солдата випала рушниця і він її все-таки підняв, багато хто пояснив — це до миру. А хтось сказав, що буде війна й гинутимуть молоді солдати...

ВІДЕО: Як впала рушниця перед інавгурацією Порошенка [+Відео]

Радіють люди, коли під час збройних конфліктів на небі з'являється яскрава веселка як символ того, що незабаром настане мир.

Миру всім нам!

Фото: Обозреватель





На правах реклами