Ми у Facebook
26.01.2015, 20:00

Рівне: за смертельну ДТП у "Щасливому" покарали 12 міліціонерів

За неналежне виконання службових обов’язків під час розслідування обставин смертельної ДТП на "Щасливому" покарано 12 міліціонерів. Зокрема, звільнено першого заступника начальника обласної міліції.
За ініціативи прокуратури притягнуто до відповідальності
12 міліціонерів за неналежне виконання службових обов’язків під час розслідування обставин смертельної ДТП, повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.

Слідчий відділ прокуратури Рівненської області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ДТП, що сталася 21.10.2014 у м. Рівне в мікрорайоні Щасливе за участі працівника міліції та внаслідок якої загинуло троє людей (ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286 КК України).

Розслідуючи вказану ДТП, прокуратура області відреагувала на дії співробітників міліції, які ввели в оману прокурорів під час огляду місця події, що певним чином ускладнило зʼясування істини.

Зокрема, на вимогу прокуратури Управлінням МВС України в області проведено службове розслідування щодо неналежного виконання службових обов’язків працівниками міліції при здійсненні огляду місця події смертельної ДТП. Однак, ця перевірка була проведена неповно та поверхнево, без встановлення дійсних обставин події та надання жодної оцінки діям працівників відомства.

Не погодившись із такими висновками, у подальшому прокуратура Рівненської області ініціювала повторне проведення службового розслідування дій міліціонерів, але вже керівництвом МВС України. Як результат – ним встановлено порушення службової дисципліни та функціональних обов’язків у діях 12 працівників (в тому числі керівництва) УМВС України в Рівненській області та принципово відреаговано.

Зокрема, встановлено, що міліціонер, який став учасником ДТП, самовільно залишив місце пригоди, не вжив заходів для надання першої медичної допомоги потерпілим, швидку медичну допомогу не викликав та не повідомив про подію органам внутрішніх справ.

Також, перебуваючи на місці події, перший заступник начальника УМВС України, достовірно знаючи, що ДТП сталася за участі його колеги, надав працівникам прокуратури недостовірні відомості про те, що той є непрацюючим (безробітним).

З огляду на вищевикладене та на підставі наказу Міністра внутрішніх справ України від 20.01.2015:

- працівника міліції, який є учасником ДТП, звільнено з органів внутрішніх справ за скоєння вчинку, що дискредитує звання рядового і начальницького складу;

- першого заступника начальника УМВС України в Рівненській області, а також начальника відділу Інспекції з особового складу УМВС України в Рівненській області звільнено з обійманих посад;

- ще 9 працівників УМВС України в Рівненській області притягнуто до дисциплінарної відповідальності (суворі догани, догани та попередження про неповну посадову відповідність).

До теми:

У Рівному батьки трьох загиблих біля «Щасливого» шукають винних

На околиці Рівного страшна ДТП: загинуло троє людей

ВІДЕО: Подробиці ДТП у Рівному, де загинуло троє людей





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ