Ми у Facebook
28.01.2015, 20:40

Як волиняни «косять» від мобілізації [ВІДЕО]

Про спроби уникнути військової мобілізації під час останньої хвилі говорили на оперативній нараді в голови ОДА Володимира Гунчика. Яка ситуація з призовом у зону АТО на Волині, доповідав виконувач обов'язків військового комісара в області Роман Кулик сьогодні, у понеділок 26-го січня.

В деяких районах Волині були спроби зриву оповіщення та знищення повісток. На адресу військових комісаріатів нерідко надходять погрози по телефону. Є випадки, коли громадяни розлучаються та стають опікунами своїх неповнолітніх дітей. Оформлюють довідки по догляду за інвалідами. Є випадки, коли батьки призовників приходять до військкомату та записуються добровольцями, адже, як передбачено законом, військові не можуть забирати до армії двох членів однієї сім’ї.

Для проведення мобілізації в районах Волинської області створено та працює 123 групи оповіщень військовозобов’язаних, основним завданням яких є повідомлення призовників для прибуття їх до військових комісаріатів та відправки до військових частин.

Обласним комісаріатом було проведено аналіз 6-ти діб мобілізаційних заходів. За словами Романа Кулика, станом на сьогодні вже оповіщено 93% військовозобов’язаних від запланованої кількості.

З них прибули на військову лікарську комісію 51%, виїхали за межі області без погодження з військовим комісаріатом 43%, не відкривають помешкання 3%, хворі 1%, у відрядженні 1%, не проживають за вказаними адресами 3%, свідомо відмовились отримувати повістку 3%, інші причини 12%.




Статті до теми:
В селі на Рівненщині жінки знищили повістки на мобілізацію
У Рівненській області розпочалася четверта хвиля мобілізації
Хто не підлягає під мобілізацію у 2015 році [ІНФОГРАФІКА]





На правах реклами