Ми у Facebook
31.01.2015, 08:15

Рівне: у «справі $320 тисяч з Москви» - несподіваний поворот [+Відео]

Мешканець Рівненської області, який у жовтні минулого року намагався перевезти з Росії в Україну через білоруський кордон 32 пачки американської валюти, тепер вимагає у митників повернути конфісковані гроші.
Як повідомляв портал OGO.ua, 16 жовтня у пункті пропуску «Городище» прикордонники Луцького загону спільно з працівниками митниці у багажі одного з пасажирів мікроавтобуса, що прямував на Рівненщину з Росії, виявили 320 тисяч американських доларів. Тоді чоловік пояснив, що гроші йому передав знайомий, який нібито перебував на заробітках у Москві, та попросив перевезти долари родичам, що проживають у Рівненській області.

Рівненський міський суд виніс рішення конфіскувати вилучені митниками 320 тисяч доларів і зобов’язав порушника митного законодавства сплатити штраф у розмірі понад 4 мільйони гривень...

А потім справа отримує несподіваний поворот. Чоловік подає на апеляцію і заявляє, що ці кошти зібрали львівські волонтери та благодійники, щоб у Росії придбати спецзасоби для учасників АТО. Про це йдеться у сюжеті програми «Огляд дня» телеканалу ZIK, пише ІА ZIK.



В апеляційній скарзі чоловік стверджує, що спочатку гроші він вивіз до Росії. Однак виявилося, що проплата за товар має бути безготівковою. Тому він з валютою знову повернувся в Україну. І тепер він вимагає у митників повернути конфісковану валюту.

«У зв’язку з тим, що дані його апеляційної скарги жодним чином не підтверджуються документально, Рівненська митниця не погоджується з даною апеляційною скаргою», – каже начальник відділу проваджень у справах порушення митних правил Рівненської митниці ДФС Сергій Дем’янюк.

Тим часом засідання суду, призначене на 30 січня, перенесли, оскільки чоловік не мав адвоката.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
З Москви на Рівненщину не доїхали $320 тисяч

Рівне: засудили чоловіка, який хотів нелегально провезти з Росії в Україну 320 тисяч доларів





На правах реклами