Ми у Facebook
01.02.2015, 15:10

Рівненщина: у Сарнах налагоджують виробництво для потреб АТО

Відомо, що волонтери з допомогою небайдужих людей вже зробили немало добрих справ для підтримки бійців, що утримають фронт на передовій. Кожен хоче долучитись до цього процесу і зробити свій внесок, щоб не залишатися осторонь і бути корисним, чим може.
На базі Сарненського ВПУ-22 розпочали будівництво модульних будиночків для АТО. Щоб бійці мали можливість обігрітися, перевдягнутися, відпочити.

Громадський активіст Роман Захарчук вивчав досвід подібного виробництва у Харківській області. Відсутність у тій місцевості лісоматеріалів значно збільшує вартість виробництва, а на Поліссі є можливість його здешевити. Будиночок конструйований так, що його можливо швидко розібрати та зібрати, захистити від ураження у траншеї або копанірі, плитами перекриття та фундаментними блоками. Споруда розрахована на шість місць відпочинку з можливістю встановити котел для обігріву типу «буржуйка».

Для виготовлення такого виробу необхідно 5-6 кубів обрізної дошки 25 мм, 0,5 куба необрізної дошки 50 мм, 6 рулонів теплоізоляційної мінвати, рулон гідроізоляційної плівки та руберойду, саморізи та інше. Собівартість готового продукту виготовленого за стандартами становить орієнтовно 25 тисяч гривень.



Проект «Модульні будиночки» почав реалізовуватися завдяки студентам та колективу ВПУ-22, що погодились працювати безкоштовно, а також активній підтримці керівництва навчального закладу в особі Городнюка В. П., який допоміг налагодити процес виробництва. Депутати районної ради Банацький В.А., Клевака М.Х. та ФОП Гула Р. посприяли у забезпеченні пиломатеріалами, депутат районної ради Жошко О.П. надав спонсорську підтримку мінватою. Колектив музичної школи зібрав кошти в сумі 3200 гривень та передав із цільовим призначенням на виробництво будиночку, який вже найближчим часом відправиться в зону АТО та слугуватиме тимчасовою домівкою для воїнів прикордонників, які охороняють територіальну цілісність України у Донецькій та Луганській області.

Актуальність виробництва підтверджується тим, що вже на черзі ще три підрозділи, у яких несуть службу жителі Сарненського району, подали заявки з проханням на виготовлення подібних конструкцій.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:

Житель Рівненщини відновив бронетехніку, яку відправили на Схід [ФОТО]

Список речей, які необхідні для рівненського полігону






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ