Ми у Facebook
03.02.2015, 14:40

На Рівненщині минулого року працевлаштували 85 неповнолітніх

Серед громадян, які звертаються до служби зайнятості, особливої уваги потребують неповнолітні та діти-сироти. У 2014 році на обліку перебували 140 безробітних, які на дату звернення до центру зайнятості не досягли 18 років.

За підсумком 2014 року службою зайнятості Рівненщини працевлаштовані 85 неповнолітніх, 74 із них – після професійного навчання за направленням центрів зайнятості. Загалом навчалися професії 116 неповнолітніх. У центрах зайнятості області впродовж минулого року надали 400 профорієнтаційних послуг для 121 особи, якій на день реєстрації не виповнилося 18 років.

Фахівці центрів зайнятості намагаються максимально забезпечити гарантії працевлаштування неповнолітніх та дітей-сиріт. Серед форм роботи з цією категорією безробітних: соціальний супровід особистими консультантами у період підбору роботи, професійного навчання, працевлаштування, в тому числі шляхом виплати роботодавцю компенсації єдиного внеску. Також молодь запрошують до участі в ярмарках вакансій, міні-ярмарках з роботодавцями, різноманітних профорієнтаційних заходах, пропонують громадські та інші роботи тимчасового характеру.

Впродовж 2014 року на обліку перебували 2 особи з категорії громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню – діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування. За направленням Сарненського районного центру зайнятості Л.Дриганець здобула професію кравця і була працевлаштована у КП «Тетяна». У Демидівському районному центрі зайнятості А.Пекарський був працевлаштований на посаду підсобного робітника КП Дитячий санаторій «Хрінники».

Статті до теми:
Робота у Рівному: нові вакансії працевлаштування за кордоном
Центри зайнятості





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ