Ми у Facebook
15.02.2015, 16:45

Рецепт: млинці по-мексиканськи

Любителі екзотичної кухні та кулінарних експериментів можуть спробувати приготувати майже справжні мексиканські млинці "тортільяс".

Їх називають мексиканським хлібом, з ними готують буріто - популярну в Латинській Америці страву. Для цього у заздалегідь спечені млинці або тонкі сухуваті коржики загортають різноманітні гострі начинки з м’ясом, куркою, індичкою, кукурудзою, квасолею, перцем та зеленню - всім смачним, що є в хаті.

Млинці "тортільяс": 2 склянки кукурудзяного борошна (або пшеничного, або суміш і того, й іншого), 4 яйця, 2 склянки молока, сіл, перець, олія.

Начинка для "буріто": 200 г пісної шинки (смаженого або печеного м`яса), 1 солодкий червоний перець, 1 перець чилі, 1 ріпчаста цибулина, 3-4 столові ложки тертого сиру (пармезан, голландський, пошехонський), 5 свіжих або консервованих помідорів (томатний соус або домашня аджика), 1 пучок зеленої петрушки та іншої улюбленої зелені, 1-2 зубчики часнику, чорний та червоний гіркий мелений перець, 1 чайна ложка погашеної соди, сіль, олія.

1 Змішайте борошно, соду та сіль у мисці. Додайте 3 яйця, 3 столові ложки олії та півтори склянки теплого молока. Вимішайте і відкладіть на 1 годину в тепле місце, накривши кришкою або рушником.

2. На невеликій добре розігрітій і змащеній олією або маслом сковорідці спечіть з обох сторін млинці-коржі.

3. Залишок молока змішайте з 1 яйцем, посоліть, поперчіть. Змастіть цією сумішшю готові млинці і знову підсмажте їх з обох боків на сковорідці.

4. Приготуйте начинку: шинку, м'ясо, солодкий перець, часник, петрушку та іншу зелень, помідори подрібніть, вкиньте в сковорідку, додайте ложку кетчупу або кілька ложок аджики (це вже на ваш смак), потушкуйте 5 хвилин, посоліть, поперчіть, обов’язково додайте гострий перець (чилі, каєнський).

6. Готову масу трохи охолодіть, викладіть на середину млинців, згорніть у трубочку або складіть з трьох боків (як відкритий конверт).

7. Покладіть приготовані бурітос на змащену олією чи маслом сковорідку або плоску форму, посипте тертим сиром і запечіть у гарячій духовці, щоб сир розплавився. Одразу ж і подавайте. Можна під гітару й у капелюсі - сомбреро :)





На правах реклами