Ми у Facebook
21.02.2015, 11:00

Австрійці знову стерилізуватимуть безпритульних собак у Рівному

Волонтери австрійської благодійної організації «Four paws» (Чотири лапи) знову стерилізуватимуть безпритульних собак у Рівному.


Про це 17 лютого було домовлено під час робочої зустрічі між заступником міського голови Рівного Олексієм Хмилецьким та координатором проекту допомоги безпритульним тваринам в Україні Олесею Лісчишиною, а також керівником зоозахисної організації «Під егідою» Тамарою Лук’янчук. Нагадаємо, меморандум про співпрацю з цією організацією міський голова Володимир Хомко підписав влітку 2014 року.

Зокрема, в середині березня відбудеться підписання угоди між міською владою та представниками австрійської благодійної організації «Four paws» на чолі з доктором Аміром Халілом, відповідно до якої австрійці не лише стерилізуватимуть у нашому місті тварин, а й проводитимуть семінари для ветеринарів, займатимуться просвітницькою роботою серед школярів та ділитимуться своїм досвідом з волонтерами.

Попередньо домовлено, що до Рівного знову прибуде делегація із шести чоловік, серед яких ветеринари, ловці та доглядач за тваринами.

Проживання та харчування представників Міжнародної організації захисту тварин у Рівному забезпечуватиме влада міста.

Довідково. Проект допомоги безпритульним тваринам, початий організацією FOUR PAWS більш ніж 15 років тому, успішно працює в різних країнах і в деякій мірі змінив погляд місцевих та державних органів влади, а також широких верств населення на цю проблему. Завдяки успішно проведеній підготовчій роботі комунальних підприємств та громадських зоозахисних організацій здійснення цього проекту стало можливим і в нашому місті.

Стерилізація в рамках проекту триватиме щонайменше три тижні. Розпочали стерилізацію з території залізничного вокзалу, за яким поступово будуть охоплені місця найбільшого скупчення собак.









На правах реклами