Ми у Facebook
22.03.2015, 17:00

Історії зцілення від чудотворної ікони, що прибула до Рівного

До Рівного прибуде чудотворна ікона, завдяки якій багато людей зцілилося.
З давніх часів Дубинська ікона Пресвятої Богородиці належала до сімейних святинь роду князів Острозьких. Перша згадка про неї датується 1565 роком, коли князь Констянтин Острозький запросив до себе на ночівлю подорожніх. Серед подорожніх була незряча жінка, яка самостійно зайшла до кімнати, де була святиня і приклонившись прозріла. Князь одразу відправився в монастир і розповів про все ігумену, а зранку відвіз ікону в Дубинський Хресто-Воздвиженський чоловічий монастир. В скорому часі, приклонитись до образу Богоматері почали приїжджали вірні не тільки з України, але і Росії, Польщі, Білорусі, Молдови…

До Рівного прибуде чудотворна ікона

Оригінал святині зник у вирі Першої світової війни, а копія за промислом Божим попала у Чернігівську область. На прикінці ХІХ ст. , в північній частині області у містах Новгород-Сіверському, Коропі, Сосниці лютувала епідемія морової язви. Після того, як було звершено хресні ходи з Дубинською іконою, хвороба відступила, а багато людей отримали зцілення.

У революційні і післяреволюційні роки перед цією іконою молився преподобний Лаврентій Чернігівський, коли він ніс чернечий послух у Пустинно-Рихлівському Свято-Миколаївському монастирі.

Предстоятель УПЦ МП Онуфрій побував на Рівненщині

У буремні 20-ті роки минулого століття, коли богоборчою владою нищились монастирі і храми, Дубинська ікона потрапила до благочестивої прихожанки монастиря, котра її зберігала до кінця 90-х років ХХ століття. Таким чином, ікону було врятовано від знищення.

У 2000 р. ікону передали родині В'ячеслава Юрійовича Павленка, (сьогодні благочинний Новгород-Сіверського району Чернігівської єпархії), де вона у 2004 році замироточила.

Рівняни вклонилися мощам святого Спиридона Тримофунтського 7 грудня

У 2009 році біля цієї ікони зцілився священик Сумської єпархії Володимир Скиба, котрий через пухлину у горлі втрачав голос, а також прихожанка Свято-Троїцького храму м. Шостка Сумської обл. Марія Іванова, яка перенесла інсульт і була прикута до ліжка.

У 2010 р., з благословення Преосвященного Іларіона єпископа Чернігівського і Ніжинського, священик В'ячеслав Павленко передав Дубинську ікону Свято-Катеринівському кафедральному соборі м. Чернігів на постійне перебування.

У цьому ж році, з благословення владики Іларіона, ікона півроку перебувала у Львівській області (спочатку в Дрогобицько-Самбірській єпархії, а потім у Львівсько-Сокальській), де до неї зверталися за молитовною допомогою сотні тисяч людей. І багатьом Цариця Небесна допомогла.

За свідченям священиків Михайла Болюка та Петра Потоцького, які постійно супроводжували ікону, біля неї відбувалися різноманітні зцілення від душевних і тілесних хвороб. Були зафіксовані випадки зцілення від онкологічних хвороб, хвороб голови та ін.

Особливо вражаючий випадок стався у Дрогобицько-Самбірській єпархії: молодий чоловік виніс з машини коляску та свою матір. Жінка під’їхала на колясці до ікони, поклала на неї руки і довго молилася. Раптом вона встала. Більше того – жінка, що не ходила більш, ніж півроку, помаленьку сама пішла з храму, спираючись на коляску!

Також випадок зцілення відбувся під час перебування (у лютому 2012 р.) ікони у Черкаській єпархії, де біля чудотворно образу зцілився свящ. Андрій Грищенко, котрий страждав на хворобу ніг.

І таких зцілень біля чудотворної ікони є безліч….

За матеріалами прес-служби Рівненської єпархії





На правах реклами