Ми у Facebook
11.03.2015, 17:30

Хто такі безхатченки

Проблема безхатченків гостро турбує жителів Рівного. Хто ж такі безхатченки або безпритульні (волоцюги, бомжі)?
Безпритульні або безхатченки — категорія осіб без постійного місця проживання. До них можуть належати особи, які мешкають у непризначених та непристосованих для проживання місцях, а також особи, які в нічний час проживають у притулку для бездомних.

Рівне: Де будуть жити безхатченки

Одними з основних причин безпритульності — особистий вибір, в'язниця, проблеми у сім’ї, втрата роботи, махінації з нерухомістю.

Будинки для безхатченків за кордоном + ФОТО

Популярне досі розмовне слово "бомж" виникло у 70-х роках минулого століття в СРСР у міліційських протоколах. Це не що інше, як російське скорочення БОМЖ (б/о м.ж.), яке означає "Без Определенного Места Жительства". Пізніше у розмовній мові виникли слова "бомжувати" (вести антисоціальний спосіб життя)і зневажлива назва "бомжатник" (місце поселення бомжів або житло з антисанітарними умовами)

ВІДЕО: Експеримент над бездомним у Рівному

За результатами досліджень до третини українських бездомних втратили свої домівки через тюремне ув’язнення. Деякі бездомні продали житло чи його незаконно відібрали шахраї. Інші безхатченки потрапляють на вулицю через сімейні негаразди (найбільше це стосується дітей). Також, безпритульні опиняються на вулиці через втрату роботи. В основному, це люди з провінційної місцевості, які шукають кращої долі в місті.

Рівне: чи залишать у підвалі притулок для безхатченків






На правах реклами