Ми у Facebook
12.03.2015, 15:15

Нардепи від Рівненщини: про шляхи легалізації видобутку бурштину

Під час "круглого столу" щодо легалізації видобутку бурштину народні депутати від Рівненщини висловили свої думки щодо цього питання.
Так, нардеп Юрій Вознюк, який був автором одного з законопроектів щодо легалізації видобутку цього каменю, бачить шлях вирішення проблеми у тому, щоб бурштин вивести з розряду дорогоцінних каменів. Крім того, нардеп пропонує, щоб відбувся поділ території, де є поклади бурштину, а потім вже кожна з ділянок була виставлена на аукціон. Тим самим це б наповнювало бюджет, адже сплата оренди була би щомісячною.

Добре знає питання видобутку бурштину нардеп від 155 виборчого округу Сергій Євтушок. Він переконаний, що різні суперечки між старателями та працівниками силових структур пов'язані з тим, що в правоохоронних органах панує корупція. Пан Сергій вважає, що від видобутку повинні вигравати перш за все сільські, місцеві, районні та обласні бюджети. І потрібно в цьому процесі велику увагу звернути на те, що копають бурштин і школярі, і дорослі. А це велика небезпека для їх життя та здоров'я.

Першочергово потірбно врахувати соціальну складову під час легалізації видобутку бурштину - переконаний ще один нардеп від рівненщини Василь Яніцький. Народний депутат переконаний, що старателі готові платити податки державі, а не "кришувальникам" чи "баронам". Законопроекти, які зараз розроблені, мають неточності, їх треба доопрацьовувати. Проте завдання народних обранців підтримати його у першому читанні, - переконаний Василь Яніцький.


ВІДЕО - Бурштинокопачі Рівненщини ледь не побили журналістів


На Рівненщині загинув бурштинокопач

Розбірки року - бурштинові війни на Рівненщині [ВІДЕО]

ВІДЕО: Як у рівненській міліції півмільйона доларів та бурштин вкрали





На правах реклами