Ми у Facebook
26.03.2015, 14:45

На Рівненщині охоронці ставка жорстоко побили селян

Ілюстративне фото

На Рівненщині у с. Мала Любаша трапився конфлікт між орендарем ставка та місцевими жителями в наслідок чого селяни потрапили до лікарні.
Вже більше 10 років у с. Мала Любаша, що на Костопільщині підприємець орендує місцевий ставок. Біля якого нещодавно трапився конфлікт.

Кілька селян прийшли подивитися, як працівники спускають воду, але орендарю це не сподобалося. Він найняв охоронну фірму «Кольчуга», щоб та прогнала людей. Як наслідок — виникла бійка. Четверо чоловіків опинилися із травмами у лікарні. Нарікали на синці і працівники охоронної фірми.

— Конфлікт з Миколою Безсеребніковим, який за дорученням орендаря використовує ставко, у нас виникає не вперше, — коментує голова Малолюбашанської сільської ради Світлана Ковальчук. — Два роки тому ми вже судилися із ним, але тоді суд програли, бо не було грошей на адвоката. Селяни прийшли подивитися, як спускають воду зі ставка, бо мали на це законне право. Все-таки ставок належить громаді і вона може контролювати, як його використовують. Стояли вони на дамбі, яка належить сільській раді, а бійка взагалі сталася на дорозі загального користування. Ніхто не має права бити представників громади, тим більше орендар, який взагалі платить копійки за цей ставок. Зараз він стверджує, що люди хотіли вкрасти рибу. Якщо таке справді було, то потрібно було викликати міліцію, а не наймати охорону, щоб била людей. Тим більше, що один з побитих — хлопець, якого, власне, наймав орендар виловлювати рибу.

Четверо селян написали заяви у міліцію. Двоє не пішли, оскільки не вірять, що місцева міліція розслідуватиме цю справу. Подейкують, що охоронна фірма належить колишньому працівникові УМВС. Натомість, сільська рада звернулася до депутатів району Віктор Талащук на сесії виноситиме пропозицію, щоб розірвати з орендарем договір достроково.

А тим часом один із селян досі в обласній лікарні. У нього розбита щелепа.

Селяни цієї неділі збираються на схід. О 16.30 обговорять проблеми з орендарем. Запросили і останнього.

Статті до теми:

Сільського голову Обарова можуть випустити за півмільйонну заставу

Рівненщина: викладачу винесли вирок за хабар в 1 тисячу доларів

Перевізники Рівненщини збирають гроші на хабар заступнику голови облдержадміністрації?

Українці вважають, що за хабар потрібно розстрілювати

Джерело: Рівне Вечірнє





На правах реклами