Ми у Facebook
28.03.2015, 18:30

5 способів допомогти собі при перепадах тиску

Нестабільна весняна погода і підвищений тиск у сонячні дні позначаються на тонусі судин – через це головні болі, неуважність, поганий настрій... А що робити рівнянкам, коли впав тиск і паморочиться в голові?
1. Випити чашку чаю
Якщо відчуваєте, що перед очима замиготіли чорні мушки, а у вухах задзвеніло, ослабли руки – це означає, що у вас впав тиск. Швидка допомога при такому стані – чашка міцного чорного солодкого чаю. Не кави, зауважте! Хоч кава теж здатна короткочасно підвищити тиск, але вона може викликати спазм судин.
А до чаю необхідний ще й бутерброд – чорний хліб з вершковим маслом і сиром. У сирі – ідеальне для підвищення тиску співвідношення жиру і солі. А масло допоможе вітамінам В з хліба і кальцію з сиру швидше засвоїтися.

2. З’їсти трохи кураги та родзинок
Будь-які сухофрукти, особливо курага і родзинки – чудовий засіб для підвищення рівня глюкози у крові без серйозних наслідків для фігури. Сухофрукти не тільки контролюють потяг до солодкого, а й допомагають поліпшити пам'ять. А також регулюють перистальтику кишечника. Крім того, курага містить необхідний для серця калій.

3. Капнути п’ять крапель м'яти
М'ята – відмінний спазмолітик. Якщо ви любите м'ятний чай – чудово, перепади тиску вам майже не загрожують. Але все ж краще прикупити настоянку м'ятних крапель (продаються в будь-якій аптеці). Якщо відчуваєте, ніби вашу потилицю закували у вогняне кільце, капніть буквально 3-5 крапель в півсклянки води. Випийте невеликими ковтками і посидьте кілька хвилин, прихилившись потилицею до стіни і заплющивши очі. М'ята м'яко зніме спазм, а очі відпочинуть від напруги.

Якщо ви знаєте, що тиск у вас знижений, то вибирайте настоянки женьшеню, елеутерококу, лимонника, глоду. Спробуйте поекспериментувати, щоб підібрати свій препарат, але не захоплюйтеся: між прийомами крапель повинно пройти не менше двох годин.

4. Зробити собі масаж
Якщо відчуваєте, що працездатність на нулі, спробуйте сильно помасажувати мочки та вушні раковини. На вухах безліч біоактивних точок, тиск на які допоможе підбадьорити організм. Ця вправа допоможе і вранці – прокинетеся значно швидше! При нападі нудоти і запамороченні спробуйте сильно помасажувати мізинці – це допоможе нормалізувати тиск.

5. Випрямити спину
Основна проблема постійно сидячих людей – затерплі м'язи шиї. Через це порушується кровопостачання мозку, погіршується пам'ять. Спробуйте хоча б раз на годину випрямити спину. А ще краще встати і притулитися до стіни, торкнувшись її п'ятами, сідницями, плечима і потилицею. Так ви відразу відчуєте, в якому зігнутому стані сиділи. Постійте так хоча б хвилину. А потім з силою натисніть на точки, розташовані на потилиці по обидва боки хребта біля самого волосяного покриву. Помасажуйте ці точки – і ви відчуєте, що голові стала легше.


Більше корисних порад – у свіжому номері "Рівненської газети" №13 від 26 березня 2015, який вже є у продажу в кіосках "ОГОпрес" та у приватних розповсюджувачів.

Щоб прочитати онлайн версію останнього номера газети РІВНЕНСЬКА ГАЗЕТА, перейдіть за посиланням

Архів PDF "Рівненської газети" - за посиланням

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Магнітні бурі у березні 2015 – прогнози
Якщо болить голова: 7 причин негайно звернутись до лікаря
ХВОРОБА-ПРИВИД: Як лікарі діагностують те, чого не існує [Дослідження]
Чому кішка лягає на хворе місце?





На правах реклами