Ми у Facebook
27.03.2015, 09:00

Рівнянка поділилася перевіреним способом, як лікувати дерева від чорного раку

Постійна читачка порталу ogo.ua Олена через новий сервіс "Повідомити новину" поділилася перевіреним способом лікування дерев від чорного раку.
Для того, щоб вилікувати дерево від чорного раку, потрібно користуватися давнім і перевіреним способом.

Перший крок: необхідно видалити, ретельно позбирати та спалити загиблі частини дерев. Не жалійте сильно хворих дерев. Якщо у дерева в значній мірі відшарувалася кора, то краще його зрізати і спалити, так як лікування займе багато часу, в саду виникне великий ризик масового зараження.

Другий крок - дезінфекція ран. Після видалення відмерлої кори з частиною оточуючих живих і здорових тканин, необхідно продезинфікувати рани, рясно завдавши 3% розчин гарячого мідного купоросу. Після чого замазати рану густою глиною, бажано з додаванням гною або вапна.



Третій крок - обробка фунгіцидами всього саду. Після виявлення цього захворювання необхідно 3 рази зробити повну обробку саду 1% бордоською сумішшю або її замінниками через кожні 10 днів. Не забувайте підливати і підживлювати дерева.

Для довідки: Чорний рак — важке грибкове захворювання, що найчастіше уражає дерева, які мають ушкодження від холоду, сонячні опіки, тріщини, інші механічні ушкодження. Гриб, що викликає чорний рак, паразитує на листі, гілках, стовбурах, плодах і квітах.



Читати також:

Сад і город: які рослини друзі, а які - вороги

Готуємо насіння до посіву: поради городникам

Календар садівника, городника, дачника: 21 - 27 березня 2015

Посівний календар на квітень - травень 2015





На правах реклами