Ми у Facebook
27.03.2015, 17:45

Чим корисний березовий сік для краси та здоров'я

Березовий сік - справжнє чудо природи, яке здавна використовується в народі для зміцнення імунітету і зцілення від багатьох хвороб.
Якщо випивати хоча б одну склянку березового соку в день упродовж 2-3 тижнів – це допоможе організму впоратися з весняною слабкістю, авітамінозом, неуважністю, втомою і депресією. Пити сік можна в чистому вигляді, а також змішувати з соком журавлини, брусниці, настоєм шипшини і навіть молоком. 

Медики радять: для максимального лікувального ефекту найкраще пити «березові сльози» тричі на день по 1 склянці за півгодини до їжі. Курс – 3-4 тижні.

Народна медицина радить пити сік і при виразці шлунка, захворюваннях печінки, дванадцятипалої кишки, жовчного міхура, зниженій кислотності, радикуліті, ревматизмі, артриті, бронхіті, туберкульозі, цинзі, головному болю та… венеричних захворюваннях.

Вживання березового соку сприяє розщепленню каменів в сечовому міхурі та нирках, очищенню крові, посиленню обмінних процесів. Проте людям із сечокам’яною хворобою та виразкою шлунка варто проконсультуватися з лікарем, перш ніж оздоровлюватися за допомогою березового соку.

Увага: березовий сік протипоказаний людям, у яких алергія на пилок берези.


Також соком берези корисно протирати шкіру при екземі, вуграх. А ще це чудовий косметичний засіб для зволоження й очищення сухої шкіри.

Для краси дуже добре нанести на шкіру обличчя таку маску: змішати 1 столову ложку сметани з 2 столовими ложками березового соку і 1 чайною ложкою меду. Тримати таку маску потрібно близько 15 хвилин, змити прохолодною водою, шкіра після неї набуде красивого матового відтінку.

Також березовим соком корисно мити волосся при лупі, для посилення їх росту і появи блиску і м'якості (таку властивість має і настій березового листя).

Більше порад та рецептів приготування різних напоїв з березового соку читайте у "Рівненській газеті" №11 від 12 березня та №13 від 26 березня 2015.

Щоб прочитати онлайн версію останнього номера газети РІВНЕНСЬКА ГАЗЕТА, перейдіть за посиланням

Архів PDF "Рівненської газети" - за посиланням

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
На Рівненщині та Волині активно збирають березовий сік
Березовий сік: як, коли і де збирати (+ РЕЦЕПТИ)
Рівняни у соцмережах діляться рецептами приготування березового соку
Рівнянка ділиться своїм рецептом консервування березового соку





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ