Ми у Facebook
27.03.2015, 10:44

ЗНО на території Донецької та Луганської областей складатимуть більше 14 тис. чоловік

Днями в Українському центрі оцінювання якості освіти обробили всі заявки, подані абітурієнтами в цьому році. Всього на зовнішнє тестування зареєструвалися 288 тисяч 977 осіб. Більшість - випускники нинішнього року.
Але 67 тисяч заявників закінчили школи раніше (торік таких було лише 48 тисяч). Цікаво, що найстаршому учаснику тестування 73 роки.

- Найбільшою популярністю серед предметів користується українська мова та література, - розповіли в Українському центрі оцінювання якості освіти. - Це зрозуміло, адже він є обов'язковим для всіх абітурієнтів. Друга за популярністю історія України, на третьому місці - математика.

Найменше абітурієнтів зареєструвалося на тести з іспанської мови - всього 179 осіб. Скласти тест з російської мови виявили бажання 3000 645 чоловік. Як відомо, на Донбасі тестування теж буде - воно пройде на територіях, контрольованих українськими військами. Здавати тести на території Донецької та Луганської областей побажали більше 14 тисяч осіб.

Цього року абітурієнтам пропонується скласти тести різного рівня: базового та поглибленого. Але охочих пройти оцінювання з поглибленою програмою виявилося зовсім небагато. Наприклад, на поглиблений тест з української мови та літератури зареєструвалися тільки 7,5 відсотка людей від загальної кількості учасників.

В Українському центрі оцінювання якості освіти попереджають, що вперше запрошення на тестування НЕ будуть розсилати поштою. Абітурієнти зможуть знайти їх на своїх персональних сторінках на сайті центру - www.testportal.gov.ua. Запрошення з'являться там упродовж десяти днів.

Статті до теми:

Рівненські школярі до 1 квітня можуть внести зміни реєстраційних даних ЗНО

Де і коли на Рівненщині випускники проходитимуть пробне ЗНО

Нове у ЗНО у 2015 році







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ