Ми у Facebook
12.04.2015, 12:00

Феномен добровольця, або Чому рівняни не чекаючи повісток йдуть в АТО

Фото radiosvoboda

Одні готові платити хабарі чи намагатися усілякими методами "оминути" службу в Збройних силах України. А інші ж добровільно, не чекаючи повісток, готові йти в зону АТО. Чому рівняни добровільно йдуть на війну?
Мене завжди дивували ті люди, які готові добровільно йти на війну. Вони не хочуть чекати того, коли до них у двері постукає представник військомату, а добровільно прямують захищати свою країну.

Чому я йду в АТО?

Коли спілкуєшся з добровольцями, то одне з перших питань, які виникають у голові: чому вирішили стати добровольцем?!

Відповіді на це запитання можна почути найрізноманітніші: від того, що це обов'єзок кожного чоловіка і аж до того, що я хочу бути прикладом патріотизму для своїх майбутніх дітей.

В них закриті обличчя, але через виріз у балаклаві видно такі щирі та сміливі очі.

Молодий чоловік з позивним "Лисий" на запитання про те, що його змотивувало стати добровольцем не захотів відповідати. Він наголосив, що в кожної людини для цього є свої мотиви. І це не тільки для того, щоб захищати країну, а і через багато інших причин.

- Я вирішив піти добровольцем, бо маю бажання захистити свою родину, а Батьківщина починається з свого маленького сімейного вогнища. Якщо я зможу захистити свою сім'ю і кожен так робитиме, то ми відвоюємо свою державу, - говорить доброволець "Бордо".

Також серед відповідей, які доводилося найчастіше чути від чоловіків - це те, що зараз нам як ніколи раніше потрібно показати свою відданість Українї та "надерти дупи" москалям.

Інша сторона медалі

Нині добровольці стикаються з багатьма проблемами. Часто буває так, що вони не мають чіткого юридичного статусу та позбавлені багатьох пільг, які мають ті, кого призвали до Збройних Сил України.

- Ми воюємо там не за те, щоб нам дали якісь гроші. Ми виборюємо нашу незалежність. Мене взагалі здивувало, коли я почув про плату за збиті безпілотники чи розтрощені танки. Хлопці і так це роблять. Нам не треба за це матеріальна вигода, нам треба щасливі очі рідних, - говорить "горинівець" Олексій.

Одні самі приходять, а інші тікають

Він молодесенький, йому тільки 20, він студент престижного рівненського ВНЗ. Він міг би, які мінімум, років два не потрапити до війська. Натомість він йде воювати. Хлопчина йде добровольцем, бо не може бути "диванним" воїном.

З іншого боку в пресі читаємо про хабарі лікарям, яким платили призовники аби лиш "відкосити" від військової служби. А ще 5 жителів Березнівщини будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за ухилення від мобілізації. Це 336 стаття Кримінального кодексу України (ухилення від призову за мобілізацією). Санкція статті передбачає позбавлення волі від двох до п’яти років.

Замість післямови

Напевно ніхто не може заперечувати того, що якби не добровольці, чия сміливість та патріотизм змусили їх вирушити на війну, то Європа вже давно була б під "лапою" Путіна.

Ніхто не міг повірити у те, що проти Російської імперії зможе встояти український народ, якого завжди росіяни вважали меншим братом. Таким безсилим та зовсім не самостійним.

Росія багата технікою, але бідна душею. Україна не має новітніх надбань війської техніки, але має патріотів, які готові віддати життя за свою родину, край та державу.

Герої Небесної Сотні та загиблі Герої АТО тримають для нас небо... Щоб ми щодня, дякували їм за мирне небо та можливість бачити сонце...

СТАТТІ ДО ТЕМИ:

Рівненський військовий з передової запевняє, що українські воїни не тікають

На Рівненському полігоні проходять підготовку більше трьох тисяч мобілізованих





На правах реклами