Ми у Facebook
28.03.2015, 20:45

Вчитель з Рівненщини - проти зірки на українських орденах [ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ]

Події, які відбуваються на сході нашої держави, не залишаються осторонь жодної людини, яка є її патріотом, захисником, люблячою дитиною своєї матері – України.
Всі ми прагнемо швидкого закінчення московсько-путінської війни. Чергової «допомоги» братньої Москви українському народу. Таких допомог новітня історія України пам’ятає чимало – це колективізації, індустріалізації, голодомори, репресії та інші людиновбивчі заходи Росії щодо України. Тож, маючи український мирний менталітет, всі ми сподіваємось на добровільне виведення Путіним своїх військ з території України та повернення окупованого Криму до складу України.

Але мова піде не про війну, а про наслідки радянізації України в часи її незалежності. Так одним рудиментом комуністичного минулого стало менше. Я маю на увазі пам’ятники вождю – Леніну. У 2013-2015 роках, як ніколи за час незалежності «леніни» почали боятись тих високих постаментів, на яких їх поставили, та почали падати ниць. Звільняючи рідну українську землю від московського ідола, українці виконують другу Божу заповідь. Але скажіть, скільки пролито невинної української крові за це?!
Хотів би на сторінках Вашої газети поставити на обговорення дуже важливе питання. Гадаю, що в обговоренні повинні взяти участь адміністративні громади, депутати всіх рівнів, керівники політичних партій, громадських організацій, науковці, небайдужі люди. Я вважаю, що вже настав час його розв’язати. Ми – незалежна нація, незалежна держава, тому не маємо ні морального, ні історичного, ні чисто людського права і далі споглядати та не помічати московсько-більшовицько-путінські символи – цінності, які є в нашій державі. Я маю на увазі найвищу нагороду держави – Орден «Золота Зірка» Героя України. Вдумайся, українцю, що не тризуб, не Вифлеємська зірка чи інший знак, а російська зірка уособлює найвищий орден держави, який вручається за героїчний подвиг.

Останні укази Президента України Петра Порошенка про присвоєння високого звання Героя України з врученням Ордена «Золота Зірка» Героям Небесної Сотні (посмертно), командиру Мукачівської бригади, московсько-путінському політичному в’язню Надії Савченко навели мене на думку, чи поклали вони свої голови та проявили героїзм за більшовицьку зірку? Чи не було часу в депутатів Верховної Ради провести майже безболісну і малозатратну реформу в галузі найвищих нагород і вручити найвищі ордени із зображенням українського символу, бо ж путінсько-московська зірка ніякого історичного підґрунтя в історії України немає. З московською зіркою нас, українців, нічого не єднає, а пов’язана вона (зірка) тільки з колективізаціями, репресіями, биківнями, голодоморами, знищенням наукового, культурного, політичного цвіту України. Проводячи та організовуючи людиновбивчі заходи, Москва вбивала українця – господарника, натомість населяла на українських землях «десятитисячників», «двадцятип’ятитисячників».

Діти та онуки, а, можливо, і правнуки зараз за допомогою тієї ж Москви будують ніким не визнані ЛНРи і ДНРи. В наш час, коли на сході агресор Росія йде неоголошеною війною на Україну з тією ж зіркою, нагороджувати і мати найвищий орден у формі зірки – неукраїнським символом є неправильно і неприпустимо. Напевно, найменше, чого хотіли рідні загиблих на Майдані Героїв Небесної Сотні – це отримати орден із московською зіркою. Виходить, проти чого боролись, на те і напоролись. Дивіться, рідні, на зірку і плачте, що вона убила ваших близьких.

Наведу приклад: на кладовищах за час незалежності зменшилось в стократ пам’ятників із радянською зіркою. Проте на рівні держави вона залишилась. Чому? Хай кожен знайде відповідь у своєму серці.

Напевне, Путін, дізнавшись про нагородження ним же убитих Героїв «Золотою Зіркою», радіє, сміється і танцює, розуміючи, що його цінності, цінності Росії так високо оцінюються в Україні, бо і в Росії є така нагорода.

Проте який був шум і ґвалт та власне позбавлення відповідних звань Степану Бандері, Роману Шухевичу, хоча вони поклали свої життя проти цієї зірки і, напевно, не воліли б отримати такого ордена.

Я розумію, що Президент і його адміністрація робить все можливе, щоб відзначити героїзм, але впевнений, тільки не путінською зіркою, бо вона вся в крові. Гадаю, що ті негаразди, які маємо – це наслідок невідрубання отієї радянської пуповини у 1991 році, тому і топчемося на місці у своєму розвитку. Не хочемо відійти якомога далі від старшого брата, бережемо майже 24 роки радянські цінності. Моя власна думка будується на тому, що ми повинні у своєму серці вбити раз і назавжди москаля, і запанувати у своїй сторонці з нагородами, які мають український історичний героїчний зміст.

Коротка історична довідка. В радянській символіці Червона Зірка з’явилась після того, як Всеросійська колегія з організації та формування Червоної Армії запропонувала її в якості військової емблеми. Вона вперше була введена наказом Наркомату з військових справ від 19 квітня 1918 р. Один із батьків «Зірки» - Троцький, який опікувався московськими бойовиками, що вбивали героїв – крутянців, нищили УНР. Той, хто говорив, що Україну потрібно за всяку ціну повернути до Росії.

В окультно-містичному плані обрання п’ятиконечної зірки емблемою Республіки Рад ознаменувало собою закінчення Царства Божого та початок Царства Людини. З того часу розпочалося руйнування релігійних святинь, пограбування безлічі церков, як за монголо-татарської навали, тисячі священників позбавлено життя, вивезено на каторгу. До комунізму, але без Бога, проте з Леніним, Сталіним і іншими. З’являється перша бойова нагорода Червоної Армії – орден Бойового Червоного Прапора, де основним елементом є перевернута (зверніть увагу) перевернута зірка на 180º, а це вважається символом сатанізму. У нас найвища нагорода – та ж радянська зірка, правда тільки не перевернута, але зміст залишається.

Не так давно читав статтю в інтернеті під назвою «Назад в СРСР». В цій статті розповідається, що логотипом, символом Москви стане радянська зірка. Ось вам українцям – Героям по заслузі: незалежна Україна – п’ятикутна зірка Москви!!!
Чинне українське законодавство щодо нагород України говорить, що за найвищі героїчні вчинки нагороджують Орденом «Золота Зірка» та почесним званням Герой України (вперше нагородження відбулося 23 серпня 1998 р.) за трудові успіхи Орденом Держави із зображенням Золотого Тризуба, та ще, вдумайтеся, є мініатюра Ордена Герой України у зображенні відомої Зірки Героя Радянського Союзу, Зірки Героя Росії тільки в центрі маленький, ледь помітний оку, тризуб. Невже ми така багата країна, щоб на одного героя стільки відзнак. Я гадаю, що так не повинно бути.

Свідомо не даю оцінки розробникам і авторові цієї нагороди, найкращою оцінкою буде її скасування, але маю ряд пропозицій і хочу, щоб однодумців було вельми багато.

Мої пропозиції:
- Провести громадське обговорення щодо вигляду Ордена «Золота Зірка» Героя України.
- Уніфікувати систему нагород – залишити один орден Держави, який має чудовий вигляд, нагороджувати ним, як за героїчні, так і за трудові подвиги.
- Можливо, взагалі відповідним установам вийти з оголошенням про конкурс на новий вигляд найвищого ордена держави.
- Ліквідувати мініатюру медалі Герой України.

Порушити перед депутатами Верховної Ради про зміну чинного законодавства про державні нагороди, так як правління В.Януковича зневолювало систему і порядок нагородження.

Вважаю, що не може бути Героєм України людина, яка добровільно голосувала за закони 16 січня та прийняла громадянство Росії після подій лютого 2014 р. Таких «героїв» потрібно позбавляти високого звання та відповідних пільг, але для цього повинна бути добра політична воля Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, політичних та громадських організацій, нас маленьких, дрібненьких українців, які становлять велику, потужну, мудру, мужню, свідому націю під назвою – Українець.

Допоможемо нам усім позбутися зірки, допоможемо Україні. Закликаю до обговорення вказаної теми. Тільки разом до перемоги.

Слава Україні!
Вчитель історії та християнської етики Тучинської спеціальної школи-інтернату
Микола Мичак

Автор запрошує читачів до обговорення в коментарях

Більше зображень нагород у Галереї

Див. також:

Рівненщина: мамі загиблого Героя АТО вручили орден сина «За мужність»

В Україні новий орден - орден Героїв Небесної Сотні

Героя АТО з Рівненщини нагороджено посмертно





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ