Ми у Facebook
31.03.2015, 11:00

Рівняни масово подають заяви на встановлення лічильників тепла у будинках

"Більш популярної програми ще не було", - говорить міський голова Рівного Володимир Хомко про програму встановлення будинкових лічильників тепла за принципом співфінансування міською владою та мешканцями.
Більше 100 заяв на встановлення лічильників тепла у багатоквартирних житлових будинках Рівного за принципом "50 на 50" (співфінансування міської влади та мешканців будинків) вже надійшло нині до Рівненського міськвиконкому, повідомив міський голова Рівного Володимир Хомко.

"Більш популярної програми ще не було, - заявив міський голова на сесії Рівнеради 26 березня. - Так само багато заяв надійшло на утеплення житлових багатоквартирних будинків за принципом "50 на 50". Це дуже позитивна тенденція, і нехай люди знають: ми шукатимемо джерела фінансування для того, щоб ця робота активно продовжувалась і далі. Краще знімемо певну суму з іншої статті витрат, але такі важливі програми фінансуватимемо й надалі".

– Муніципальна програма сталого розвитку (в рамках якої відбувається утеплення житлових будинків - прим. ред.) – це один із кращих проектів за час мого управління містом. Гроші, виділені на цей проект, використовуються найбільш ефективно в комунальній сфері. Сьогодні особливо актуальні проекти на утеплення будинку. Адже якби люди утеплили свої помешкання, нам не треба було б купувати стільки газу в Росії, нам би вистачило того, що видобуває Україна. На сьогодні це є пріоритетні проекти, які сприяють збереженню енергоресурсів, - прокоментував проект дещо раніше міський голова Рівного Володимир Хомко.

Популярність проекту, схоже, відчули й шахраї. Принаймні, не так давно на сайті міського голови з'явилось повідомлення про те, що "у місті Рівному по багатьох будинках ходять люди, які пропонують мешканцям здати кошти на утеплення їхніх помешкань. Мовляв, вони разом з владою міста будуть проводити відповідні роботи".

"Мені написали на сайт і ми відразу ж зреагували. Ця ситуація девальвує саму ідею стимулювання людей утеплювати будинки частково за рахунок коштів міста, - прокоментував ситуацію Володимир Хомко. - За нашою програмою, якщо ви хочете утеплити фасад будинку, ми даємо гроші за принципом 50 на 50, а не люди їх нам дають. Тобто ми домовляємося, а мешканці самі обирають організацію, яка займатиметься утепленням. Тому ті кошти чиновникам недоступні. Хіба люди можуть красти самі у себе.

Якщо люди ще бачитимуть цих шахраїв, то нехай пишуть на сайт міського голови в рубрику Інтернет-приймальня. Можна також зателефонувати за номером 1553".

До теми:

Рівне: як утеплюють будинок на Відінській [+Фото]

У Рівному патріотично утеплюють будинки [СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ]

У Рівному утеплили ще один панельний будинок [+Фото]





На правах реклами