Ми у Facebook
30.03.2015, 19:00

Причини самогубств та їх попередження [+ПОРАДИ]

Все дедалі частіше в новинах ми помічаємо заголовки про здійснення самогубств. Чому люди вдаються до крайніх мір вирішення проблем і чи можливо це попередити?
Смогубство, на жаль, не є чимось надзвичайним для нашого сьогодення. Все більше людей не в змозі знайти інший шлях вирішення проблем.

У Рівному самогубство: жінка викинулася з вікна
У Рівному 9-річний хлопець вчинив самогубство
На Рівненщині повісився батько трьох дітей [+Відео]

Основною причиною даної проблеми вважають психологічну кризу, коли людина не має опори та підтримки серед близьких, постійно відчуває незадоволеність життям, не може пробачити байдужості і т.д. Насправді дуже багато людей думають про самогубство, але найменша кількість зважується на це. В більшості випадків людина не розуміє фатальності своїх наслідків, думає, що її врятують і життя налагодиться. Саме тому жертва постійно намагається попередити близьких про свій намір, здійснює спроби суїциду перед поверненням рідних додому, обирає не миттєві способи завершення життя.

Самогубство можна попередити! Явними ознаками його здійснення є: прощання з близькими, постійна незадоволеність життям, написання передсмертних записок, незвична поведінка, малюнки моторошного характеру і т.д. У будь-якому випадку варто більше спілкуватися з близькими, не соромитися бути щирими та виражати свою любов. Коли в житті людини є надійна підтримка - думки про самогубство зникають самі по собі!





На правах реклами