Ми у Facebook
01.04.2015, 21:00

Чому не можна бити дітей?

Фізичні покарання дітей сьогодні, на привеликий жаль, є нормою в українських сім’ях. Чому батьки б’ють своїх дітей та як це позначається на їх майбутньому? Спробуємо знайти відповіді на ці питання разом з OGO.ua.
Діти – сенс життя. Та чомусь дуже часто батьки не в змозі знайти толерантні методи їх покарання на противагу фізичному насиллю. Основною причиною, через яку батьки б’ють дитину є не капості, а невміння дорослих знаходити більш демократичні методи виховання бешкетника.

Насправді – діти є відображенням поведінки батьків, тому причини негативних вчинків власних чад в першу чергу потрібно шукати в собі. Адже відомо, що навіть перебуваючи в утробі матері дитина активно реагує на все, що відбувається навколо неї, і постійні крики батьків уже закладають основи агресивної поведінки малечі.

Фізичне покарання може стати не лише фізичною травмою, а й негативним психологічним відбитком на подальше життя майбутньої особистості. Побиття дітей швидше викликає у них страх, ніж розуміння неправильності своїх дій. Для того, аби позбавити себе цієї негативної звички, батьки повинні намагатися знайти інші шляхи виховання дитини. Це може бути звичайна розмова про негативні вчинки, або ж певні види покарань, такі як заборона комп’ютера, миття посуду, прибирання в кімнаті, домашній арешт, тощо.

Необхідно навчити дітей розуміти наслідки своєї поведінки та вміти відповідати за них, а не боятися знову щось накоїти через страх фізичного покарання з боку батьків.
Статті до теми: ВІДЕО - Чи варто платити за пологи [+Відео]
Кормление грудью: 10 распространенных ошибок
Рівнянкам розкажуть про секрети створення гармонійних стосунків





На правах реклами