Ми у Facebook
03.04.2015, 19:00

Багряний Місяць 4 квітня - що це означає для рівнян

У суботу, 4 квітня, відбудеться повне місячне затемнення, перше у 2015 році й найкоротше за ціле століття.
Упродовж 5 хвилин, та й то не у всіх куточках нашої планети, астрономи, фотографи та пересічні громадяни спостерігатимуть, як тінь Землі повністю накриє круглий диск Місяця, і він набуде незвичного червоно-багряного кольору.

На жаль, на території України та в Рівному зокрема це рідкісне явище ми не побачимо. У нас у цей час буде світла пора доби, а Місяць перебуватиме за горизонтом.



Однак Інтернет-обсерваторія Slooh та NASA організують онлайн трансляції “кривавого Місяця” для всіх бажаючих.

Почнеться місячне затемнення 4 квітня о 12:03 за київським часом, максимальна фаза - через три години, о 14:57. Закінчиться це явище майже о 18:00.

Друге й останнє повне місячне затемнення у цьому році відбудеться 28 вересня, повідомляє portalsafety.at.ua.

Наші предки боялися цього небесного явища і вважали, що “червоний Місяць” віщує щось недобре — війни, вбивства, пожежі, землетруси, недорід та інші лиха. Перші згадки про “кривавий Місяць” є в біблійних текстах, які свідчать про те, що в мить, коли розпинали Ісуса Христа, на небі зійшов багряний Місяць...

Як вважають астрологи, це небесне явище впливає на наші емоції та самопочуття, приносить внутрішній неспокій. Зростає ймовірність конфліктних ситуацій, але вони можуть виявитись корисними й стати стимулом для змін та оновлення. Це час, коли ми здатні прийняти нестандартні рішення, домовитись, знайти компроміс або рішуче обірвати старі непотрібні зв'язки, остаточно розпрощатись зі своїми звичками та людьми, які нам шкодять і заважають.


СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Багряний повний Місяць 8 жовтня - чого чекати й чого боятися

Чи буде війна? Прикмети, знаки, знамення

Хочеш змінити долю — чекай затемнення

Найкращі дні та несприятливі години у квітні 2015





На правах реклами