Ми у Facebook
04.04.2015, 12:00

Рівненські демобілізовані розповіли про проблеми в мирному житті

Під час презентації демобілізованими своєї громадської організації вони поділилися проблемами, які їх найбільш турбують у мирному житті.Найбільш болючими питаннями для демобілізованих є моральна підтримка, державна організація та бюрократичні питання.
Військові розповідають, що процес повернення до нормального життя демобілізованих дуже складний. Часто такі військові відчувають себе непотрібними і не можуть знайти своє місце в мирному житті. Часто людей виключають з роботи чи навчальних закладів.

Для цих людей потрібна морально-психологічна підтримка. Влада повинна допомагати таким людям, опікуватися ними та залучати до якоїсь корисної справи, щоб у них не опускалися руки.

Щодо державної підтримки, то як зазначають військові, держава знає кого та коли мобілізовувати, а от коли виникають якісь проблеми, такі як наданням допомоги інвалідам та пораненим, або ж звичайної психологічної допомоги - держава безсила.

Нагадаємо, що У Рівному демобілізовані створили громадську організацію

Якщо зараз прийшло 200 військовий і з такою кількістю, більш-менш, можна справитися на місцях, то на літо припаде пік і коли додому повернеться більше півтисячі демобілізованих, то постане велика проблема забезпечити їх необхідним, адже держава зовсім не готова зустрічати демобілізованих!

- Сказати, що держава нічим не допомагає - неправда. Держава намагається щось робити: уже забезпечує нас формою, але більшість допомоги йде від волонтерів і ця війна буде виграна саме волонтерами та звичайними людьми, - розповідають військові.

Законодавча і документальна база військової справи в Україні повністю застаріли. Військові керуються правилами за 60-ті роки! Законодавство зовсім не підлаштоване під сучасні умови і елементарні питання викликають великі проблеми.

- Останній раз розмовляв зі здолбунівським студентом, якого виключили з Волинського університету через те, що він пішов на фронт. Це взагалі нонсенс: студент з військової кафедри пішов захищати країну, а його виключили. Звісно, ми допоможемо і його поновлять, проте часто у таких випадках люди не знають куди звертатися і що робити, - розповідає голова громадської організації Капустинський Федір.

Читати також:

Поки ми воюємо - медики продовжують обдирати, - боєць АТО

На Рівненщині розробили Дорожню карту для демобілізованих

У зоні АТО загинув Герой зі Здолбунова






На правах реклами