Ми у Facebook
04.04.2015, 10:00

Депутат Рівнеради Олександр Бабат: Проблеми кожного будинку – на контролі [+ІНТЕРВ'Ю]

Серед найактивніших депутатів Рівнеради, яких “ОГО” назвала минулого тижня, є й депутат від виборчого округу №18 (район автовокзалу) Олександр БАБАТ. Його назвали найактивнішим за підсумками інтернет-голосування на порталі OGO.ua.
Такий результат став приводом для короткого інтерв'ю кореспондента “ОГО” з Олександром Бабатом.

– Пане Олександре, в чому, на вашу думку, полягає активність депутата міської ради?
– Для депутата-мажоритарника треба знати проблеми мешканців свого округу і постійно в міру можливостей допомагати у їх вирішенні. Саме так і прагну постійно робити.

– З якими проблемами звертаються люди найчастіше?
– На нашому окрузі — а це вулиці Київська, Данила Галицького, Орлова — переважно багатоповерхові будинки. Людей турбує стан дворів, ремонт дахів, робота ліфтів. Оскільки з виборцями спілкуюсь постійно, проблеми кожного будинку мені відомі. Частину з них вирішую власними зусиллями, у поточному режимі. Наприклад, минулого року відремонтував аварійні сходи, що ведуть з вулиці Данила Галицького до будинків 1 та 3. Також раніше було відремонтовано сходи від автовокзалу до будинків на Київській, 42, 44, 46. Побілили та пофарбували не один десяток під'їздів. Допомагаю людям з матеріалами для благоустрою дворів, з асфальтуванням прибудинкових територій.

В інших питаннях прагну об'єднувати зусилля з міською владою. Відповідно, на початку року по кожному будинку я підготував звернення до міського голови, аби в планах капітальних ремонтів на цей рік були передбачені відповідні роботи — де покрівлю треба відремонтувати, де двір заасфальтувати, де внутрішньобудинкові мережі полагодити. Спочатку я отримав попередню підтримку, але згодом стало очевидно, що вирішити всі проблеми за один рік не вдасться — бюджет уже затвердили, а через стрибок курсу долара піднялись в ціні і будівельні матеріали, і паливно-мастильні. Тому, на жаль, по чотирьох будинках отримав відмову — капітально відремонтувати покрівлі на Данила Галицького, 9 і 11, Орлова, 48 та Київській, 83 за кошти міського бюджету цього року не вдасться. Сподіваюсь, що по решті будинків необхідні ремонтні роботи таки вдасться провести. Також мав попередню розмову з міським головою щодо облаштування фасаду школи №12 і отримав позитивну відповідь. А я тим часом не залишаюсь осторонь, а прагну там, де є можливість, вже допомагати людям власними силами.

– Що маєте на увазі?
– Як підприємець, частину зароблених коштів постійно спрямовую на потреби виборчого округу. Наприклад, днями до мене як до депутата звернулись жителі багатоповерхового будинку на вулиці Данила Галицького. Вони вирішили встановити у своєму будинку лічильник тепла. За власні кошти виготовили проект реконструкції внутрішньобудинкових систем теплопостачання зі встановлення вузла обліку та регулювання теплової енергії. Він уже затверджений усіма інстанціями та пройшов відповідні експертизи. Проект мають реалізувати шляхом співфінансування з міською радою. Свою частину коштів люди зібрали, але через зростання курсу долара кошторисна вартість будівельних робіт підвищилась. Тому вони попросили мене як депутата про фінансову підтримку. І днями таку допомогу я передав особисто уповноваженому представнику жильців. Сподіваюсь, найближчим часом лічильник у будинку встановлять, і вже в новому опалювальному сезоні люди зможуть економити на опаленні.

А вже до Великодніх свят сподіваюсь встигнути зробити мешканцям будинків нашого округу своєрідний подарунок. Вже замовлено і доставляється 6 сучасних дитячих майданчиків, які будуть встановлені у дворах багатоповерхових будинків. Щоб на Великдень батьки разом з дітьми мали нові гарні місця для відпочинку. Принагідно хочу звернутися до всіх мешканців: давайте разом дбати про те, щоб місця нашого проживання були благоустроєними і зручними для проживання. Адже хочеться, щоб лавочки, зелені насадження й дитячі майданчики, які ми разом встановлюємо, залишалися цілими і неушкодженими не один рік, а в під'їздах підтримувались чистота і порядок. А це залежить від свідомості мешканців. У свою чергу як депутат і надалі прислухатимусь до потреб виборців і в міру сил надаватиму допомогу у вирішенні їхніх проблем.

До теми:

Депутат Рівнеради Олександр Бабат допомагає людям самоорганізуватися і навести порядок

На сесії Рівнеради Олександр Бабат не залишився байдужим до бійців АТО

Депутат Рівнеради Олександр Бабат допомагає рівненським школам





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ