Ми у Facebook
11.04.2015, 13:30

Збитки ПАТ «Рівнегаз» у 2014 році склали 10,5 мільйонів гривень

9 квітня ПАТ «Рівнегаз» провело чергові загальні збори акціонерів, на яких були присутні акціонери, що володіють 99,36 % до загальної кількості голосуючих акцій. Акціонери затвердили фінансову звітність діяльності підприємства за 2014 рік, за результатами якої збитки компанії склали 10,589 млн. грн.
Головною причиною збитковості товариства стало падіння обсягів транспортування та постачання газу, внаслідок чого підприємство недоотримало тарифної виручки у сумі 38 млн.грн. Тарифна виручка є єдиним джерелом фінансування програм з розвитку газових мереж та заходів спрямованих на підвищення безпеки газопостачання.

«Ми неодноразово зверталась до НКРЕКП з проханням відкоригувати тарифи до економічно обгрунтованих, однак, наші звернення не були розглянуті, – розповідає голова правління ПАТ «Рівнегаз» Петро Дубас. – Адже об’єми споживання газу постійно падають, а витрати на обслуговування мереж зростають. Знецінення валюти і ріст цін на матеріали і послуги негативно позначилася на фінансовому стані компанії, що становить під загрозу забезпечення безаварійного та безперебійного газопостачання Рівненщини».

Поряд з цим, підприємству вдалося спрямувати 33 млн. грн. капіталовкладень на розвиток та модернізацію газопроводів та споруд на них, встановлення та заміну газових лічильників для населення. Станом на 1 січня 2015 року в області було оснащено 218,8 тис. будинків та квартир лічильниками газу, що становить 86 % від загальної кількості газифікованих природним газом квартир. Тільки за 2014 рік було встановлено 4,702 тис лічильників.

Також на підприємстві немає заборгованості із виплати заробітної плати працівникам. Щоправда, рівень оплати праці газовиків залишається болючим питанням для підприємства. Так, на сьогодні середня середня заробітна плата на ПАТ «Рівнегаз» становить 2,986 тис. грн, що значно нижче середньої по промисловості у Рівненські області (4,375 тис. грн.) Витрати на заробітну плату в структурі тарифів НКРЕКП не переглядала з 2011 року.

Розглянувши результати фінансової діяльності підприємства за 2014 рік, акціонери затвердили річний звіт і баланс. Також на загальних зборах були затверджені звіти Наглядової ради, Ревізійної комісії та Правління, окрім того, визначено напрямки розвитку компанії на 2015 рік, головними з яких є: виконання затвердженої інвестиційної програми, розвиток та модернізація газових мереж, підвищення безпеки систем газопостачання за рахунок впровадження сучасних технологій.

Основними акціонерами ПАТ «Рівнегаз», відповідно до реєстру власників цінних паперів, є ПрАТ «Газтек» – 31,68%, ПАТ НАК «Нафтогаз України» – 25%, ПрАТ «Агропромкомплект» – 16,08%, Матерон Лімітед (MATHERON LIMITED) – 24,8.

Прес-служба ПАТ «Рівнегаз»

Див. також:


Володимир Процюк: досвідчений фінансист і кризовий менеджер, який вміє приймати непопулярні рішення


Які пенсії підпадають під податок на доходи фізичних осіб

Нацбанк розраховуватиме курс гривні по-новому





На правах реклами