Ми у Facebook
13.04.2015, 14:00

Рецепти весняних вітамінних страв з черемшею

Ми підібрали для вас ще кілька недорогих, але смачних і корисних у весняну пору рецептів. На цей раз – з молодими листочками вітамінної лісової зелені черемші, яку в народі називають диким часником або ведмежою цибулею.

Салат зелений з медом

1 великий пучок будь-якого різновиду зеленого салату, маленький пучок зеленої цибулі та 8-10 листочків молодої черемші, зелень петрушки та кропу, 1 чайна ложка меду, сік половини лимона (або півчайної ложки лимонної кислоти, розбавленої водою), 1 столова ложка олії.
Зелень старанно промийте і якомога дрібніше наріжте. Все, крім черемші та часнику, перемішайте. Злегка збийте в окремій мисці або у блендері мед, олію та лимонний сік. Наприкінці додайте подрібнену й злегка потовчену зелень часнику, ще раз збийте.
Можна в салат нарізати тонкими скибочками зелені оливки або свіжі, мариновані чи молоденькі малосольні огірки.

Салат картопляний із зеленою цибулею та черемшею
4 варені картоплини, півпучка зеленої цибулі, 4-6 листочків молодої черемші, 2 столові ложки олії, сіль.
Картоплю зваріть у мундирах у підсоленій воді, почистіть, наріжте кружальцями. Зелену цибулю покришіть, перемішайте з картоплею, посоліть, приправте олією. Подавайте теплим.

Фаршировані картопляні «човники»
6-8 середніх картоплин, 2 великі ріпчасті цибулини, півпуска молодої черемші, 2-4 столові ложки олії, сіль, мелений перець або готова приправа для картоплі.
1. Картоплю добре помийте, зваріть у мундирах. Дайте трохи охолонути. Ще теплою почистіть, розріжте навпіл уздовж, зробіть виїмки такої глибини, щоб стінки могли втримати начинку.
2. Картопляні «човники» складіть на змащене олією деко, всередині підсоліть. 3. Картопляну масу розімніть виделкою.
4. Цибулю наріжте кубиками і підсмажте на олії до золотистого кольору (але не пересмажте), додайте подрібнену черемшу, трішки посоліть, поперчіть.
5. Начиніть цією масою картоплини, зверху трохи полийте олією.
6. Запікайте «човники» у добре розігрітій духовці при максимальній температурі, щоб підрум'янилась.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Рецепти пісних страв до столу
7 цікавих рецептів пісних страв





На правах реклами