Ми у Facebook
17.04.2015, 22:00

Чому дитина погано вчиться?

Джерело фото:google.com.ua

Дуже часто батьки стикаються з проблемою низької успішності своєї дитини. Чому одна дитина вчиться гарно, а інша - ні? Спробуємо знайти відповідь на це питання разом з OGO.ua.
Сучасні батьки переконані, що лише дитина, яка добре навчається, може стати хорошою та успішною людиною. Чому ж трапляється так, що діти не хочуть чи не можуть вчитися всупереч батьківським бажанням? Психологи вважають, що причин дитячої неуспішності декілька:

1. Генетичний фактор. Вчені заявляють, що прагнення і мотивація до навчання на 50% залежать від генетики дитини.

2. Опір проти сисеми стосунків та виховання в сім'ї.

3. Авторитарний стиль виховання. Часто в сім'ї, де батьки постійно нав'язують свою надзначущість, діти знаходять спосіб помститися за таке ставлення. Частіше за все, ця помста заключається в поганій поведінці, ну і в низькій успішності.

4. Надмірні навантаження. Сучасні діти не мають жодної вільної хвилини на відпочинок, задяки прагненню їх батьків зробити дитину вундеркіндом. Дитина повинна мати час на відпочинок. Часто надмірна завантаженість та втома відбиває всіляке бажання вчитися.

5. Дефіцит уваги - виливається у спробу привернути увагу навіть ціною поганої поведінки і навчання. Хай хоч покарають, але побачать, що я існую.

6. Нецікавий виклад матеріалу. Часто вчителі навіть не намагаються цікавим способом донести інформацію до дітей, користуючись затертими принципами та матеріалами навчання, що виливається у низьку успішність дітей.

Статті до теми:

Відеоігри можуть спровокувати гіперактивність у дітей

Чому не можна бити дітей?

Поради жінкам: як відтягнути чоловіка від комп'ютера?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ