Топ-5 способів маринування смачного шашлика
Рецепти смачного маринаду для шашлика:
1. Маринад готують з лимона та цибулі. Три великих цибулини наріжте кільцями, злегка розімніть з крупною сіллю і перемішайте з м'ясом. У склянку вичавіть ½ лимона і долийте водою до верху. Додайте ваші улюблені спеції, добре перемішайте, влийте в м'ясо з цибулею. Залиште маринуватися на 5 - 10 годин.
2. Маринад для курячих стегенець. Лимонний сік, томатний сік, чи сухе вино – 1 склянка, цибуля ріпчаста – 2 шт., сіль, мелений чорний перець, зелень чебрецю (сушена), зелень часнику – за смаком. Маринувати близько 1 год.
3. Шашлик з пивним маринадом. Охолоджене не дуже жирне м’ясо-свинину нарізати невеликими шматками одного розміру. Скласти в емальовану каструлю, перекладаючи великою кількістю цибулі, посолити і поперчити за смаком, залити майонезом (приблизно 250 мл на 2 кг м’яса), ретельно перемішати і поставити в холодне місце на 2 години для маринування. За 15 хв до приготування шашликів влити в каструлю 0,5 л світлого пива і все перемішати.
Поки смажаться шашлики, приготуйте соус: цибулю, що залишилася в каструлі обсмажити до готовності, змішати з майонезом та кетчупом. Скласти готові шашлики в каструлю і залишити на 10 хв дойти (шашлики виходять м’якими і соковитими).
4. Маринад для яловичини, дичини на основі червоного вина. Один стакан сухого червоного вина змішайте з 2 ст. ложками лимонного соку, додайте 1/4 ч. ложки сухої гірчиці і цукор за смаком. Головку ріпчастої цибулі наріжте кільцями, складіть в глибокий посуд, залийте підготовленою сумішшю і додайте ваші улюблені спеції, наприклад гвоздику, лавровий лист і розмарин. Доведіть маринад до кипіння і остудіть. Маринуйте м'ясо 10 - 12 годин.
5. Оригінальний маринад з крохмалем. Два великих помідора натріть на тертці або подрібніть в блендері. За допомогою марлі відіжміть прозорий сік з томатної маси. Додайте 5 ст. ложок соєвого соусу, 1 ст. ложку меду, 1 ч. ложку крохмалю, 1 ч. ложку меленої паприки, 1 ч. ложку кунжутного масла, сіль і червоний перець за смаком. Дрібно нарубати 50 гр. цибулі порею і 4 зубчики часнику. Додайте овочі до маринаду і ретельно перемішайте. Маринуйте м'ясо 5 - 6 годин.
Готуємо шашлик:
Статті до теми:
Як посолити оселедці по-домашньому [+ПОРАДИ]
Календар рибалки на 2015 рік
Рецепти весняних вітамінних страв з черемшею
"Найголовнішим завданням для мене було ходити", - військовий Сергій Кулінець, який втратив обидві ноги
Сергій Кулінець - військовий, який у 2021 році втратив обидві ноги. Але після початку повномаштабного вторгнення повернувся на службу. І нині проходить службу в Рівненському обласному ТЦКСП.
переглядів: 355
11 травня: який сьогодні день та кого вітати з іменинами?
Дізнайтеся, що святкує сьогодні увесь світ!
переглядів: 1429
У Рівному відбудеться концерт в Готичному саду
Проєкт Рівненської обласної філармонії Готичний сад Органного залу - новий культурний простір Рівного, як екологічна реновація території пам'ятки архітектури наближається до свого завершення.
переглядів: 448
Спортсмен з Рівненщини виборов дві нагороди
Спортсмен з рівненського «Інваспорту» Дмитро Савчук виборов золоту та срібну медалі на чемпіонаті з параармрестлінгу, що завершився у Словаччині
переглядів: 619
Усе про сьогоднішній день: прикмети та заборони
Сьогодні, 10 травня, світ святкує Всесвітній день господарювання та вшановує пам'ять апостола Симона, одного з дванадцяти апостолів Ісуса Христа. До Нового року залишилося 235 днів.807-й день війни в Україні.
переглядів: 517