Ми у Facebook
19.04.2015, 15:45

Рівненщина: аби торгувати пивом, потрібно буде мати ліцензію

За інформацією ДПІ у м. Рівне, з 1 липня 2015 року діяльність з виробництва, імпорту, експорту, оптової та/або роздрібної торгівлі пивом підлягає ліцензуванню на загальних підставах, передбачених для алкогольних напоїв.
Разом з тим Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» та іншими нормативними актами не передбачено отримання окремої ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю пивом за наявності у суб'єкта господарювання ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю алкогольними напоями.

Визначення «поняття алкогольні напої» наведено в абз. 7 ст. 1 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (у редакції, чинній з 01.07.2015). Так, алкогольні напої - це продукти, отримані шляхом спиртового бродіння цукромістких матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 0,5% об'ємних одиниць, які зазначені, зокрема, в товарній позиції 2203 згідно з УКТ ЗЕД.

Див. також:


Володимир Процюк: досвідчений фінансист і кризовий менеджер, який вміє приймати непопулярні рішення


Які пенсії підпадають під податок на доходи фізичних осіб

Нацбанк розраховуватиме курс гривні по-новому





На правах реклами