Ми у Facebook
20.04.2015, 15:45

Поради рівнянам: документування дитини при виїзді за кордон

Як оформити документи дітей при виїзді за кордон.
Згідно Постанови КМУ від 7 травня 2014 р. № 152 "Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм, його тимчасового затримання та вилучення" паспорт громадянина України для виїзду за кордон оформляється особам, які не досягли шістнадцятирічного віку, на 4 роки, а особам, які досягли шістнадцятирічного віку, - на 10 років. У разі оформлення біометричного паспорта, під час оформлення заяви у підрозділі ДМС необхідно пройти процедуру сканування відбитків вказівних пальців рук.

Сканування відбитків пальців рук дітей здійснюється з 12 років за згодою батьків або ж її законних представників.

Згідно з Декретом Кабінету Міністрів України від 21.01.1993 року № 7-93 «Про державне мито» особи, які не досягли 16-річного віку звільняються від сплати державного мита за видачу їм документа на виїзд за кордон.

Отже, вартість оформлення закордонного паспорта дітям до 16 років складатиметься з вартості послуг та вартості бланка. При оформленні закордонного паспорта в звичайному режимі вартість послуг складає 87,15 грн, вартість бланка (без електронного чіпа) – 238,32 грн.

Міграційна служба Рівненщини вже розпочала прийом документів для оформлення дітям закордонного паспорта.

Також підрозділами міграційної служби Рівненської області продовжується оформлення проїзних документів дитини, в межах закупівлі бланків на 2015 рік. Вартість оформлення проїзного документу дитини в звичайному режимі складає 54,65 грн..

Нагадаємо, що з 1 квітня поточного року дані про дітей та їх фото не вносимутиться у закордонний паспорт батьків. Однак, якщо діти вписані у паспорт та вклеєні їх фото, такі документи залишатимуться чинними для відкриття віз та виїзду за кордон.





На правах реклами