Ми у Facebook
22.04.2015, 16:45

Болгарська провидиця Ванга напророкувала рівнянці зустріч з убивцею сина

Ми нагадуємо цю історію про провидицю Вангу саме у ці дні, адже зовсім згодом відзначатимемо річницю Чорнобильської трагедії, яку вона напророкувала.
До провидиці з Болгарії Ванги їхали мільйони людей з усієї планети. На Рівненщині також живуть ті, хто звертався за допомогою до болгарської віщунки. Ми знайшли таку людину і поспілкувалися з нею.

Усе життя як боротьба

Але для початку — про Вангу. Провидиця народилася у 1911 році в місті Струмиці, в Югославії, у сім’ї дрібного землевласника. Дівчинка з’явилась на світ на два місяці раніше, ніж очікували, з нерозділеним пальцями на руках і ногах. Ніхто не знав, чи дитина виживе, але вона вижила, і нарекли немовля Вангелією, що означало "та, що принесла благу вість".

Дівчинці було лише три роки, коли під час других пологів померла її мати. У дитинстві Ванга найбільше любила гратися в лікарню, де незмінно була лікарем. Згодом для родини настали важкі часи: батько одружився вдруге, а ділянка землі, якою володіла родина, влада відібрала. Сім’я поринула у злидні, в яких довелося жити довгі роки...

...12-річна Ванга гуляла з дітьми біля села, коли в одну мить почався смерч. Він підхопив маленьку дівчинку — і згодом Вангу знайшли в полі, завалену камінням і гілками... Коли її привели додому, всі намагалися полегшити страждання дівчинки, але ніщо не допомагало. До вечора її засипані піском очі налилися кров’ю, а потім райдужна оболонка побіліла. Незважаючи на дві операції, зір відновити не вдалося.

Ванзі було 14, коли її відправили до Будинку сліпих. Там дівчина навчилася абетці Брайля, грі на піаніно, в’язанню, кулінарії. Тут минуло три роки її життя, тут була її перша любов. Коханий — також сліпий вихованець Будинку сліпих Димитр — запропонував вийти за нього заміж. І так би сталося, якби не випадок — мачуха Ванги померла під час народження четвертої дитини. Ванга була змушена повернутися додому, щоб допомагати батькові по господарству і у вихованні дітей. Так коханню дівчини не судилося збутися...

Вдома Ванга стикнулася з убогістю, але працьовита дівчина робила все, щоб не жити у злиднях: прекрасно в’язала та ткала. Після смерті батька її брати вирушили шукати роботу, а майбутня провидиця лишилася вдома з сестрою Любкою. В цей час у дівчини з’являються перші видіння: вона допомагає знаходити тварин та передбачає майбутнє.

Життя провидиці Ванги було нелегким, але вона завжди допомагала людям
Життя провидиці Ванги було нелегким, але вона завжди допомагала людям


Слава про ясновидіння Ванги швидко рознеслася по околицях, і до її двору почали стікатися натовпи людей. Незабаром вона прославилася і як хороший лікар. Зцілювала переважно травами. До неї зверталися за порадами, і Ванга не відмовляла нікому. Дехто боявся її прогнозів і приписував їй зв’язок з потойбічним світом, інші — звинувачували в шахрайстві.
10 травня 1942 року, коли її рідні місця знову опинилися під владою Болгарії, Ванга вийшла заміж за Димитра Гуштерова і переїхала з ним до його рідного села в околицях Петрича, де прожила решту життя.

Під час Другої світової війни Ванга здобула широку славу провидиці. Її почали відвідувати тисячі людей у надії отримати підказку про те, чи живі їхні родичі або де шукати місце їхньої смерті. 8 квітня 1942 року її відвідав болгарський цар Борис III (якому вона вказала дату й обставини його смерті). Її відвідав навіть Адольф Гітлер, який, як казали свідки, залишився дуже невдоволеним її пророцтвами. Тим часом Димитра призвали до болгарської армії. А 1947 року він почав пиячити і врешті-решт помер 1 квітня 1962 року. Дітей подружжя не мало...

5 найгучніших пророцтв Ванги, які збулися


У 1967 році Вангу оформили як державного службовця. З цього моменту вона отримувала офіційну зарплату — 200 левів на місяць (зараз 1 болгарський лев — це близько 6 гривень), а візит до неї коштував для громадян країн СССР — 100 левів, а для решти — 50 доларів США. До того часу Ванга приймала людей безкоштовно, лише отримуючи різні подарунки.

У 1990 році, за рік до розпаду Радянського Союзу, Ванзі навіть присвоїли звання "Почесний екстрасенс СРСР". Провидиця померла у віці 85 років в софійському шпиталі. На її похороні серед багатьох людей було й чимало високопосадовців. За рішенням фонду "Ванга", ясновидицю поховали поруч із каплицею святої Параскеви, побудованої на її кошти.

12 серій про унікальну долю

Про непросту долю Ванги розповідає серіал, який нині маємо змогу дивитись на телееекранах. Режисер 12-серійного фільму Сергій Борчуков наголошує, що хотів насамперед показати Вангу як неординарну та непересічну особистість зі складною долею. Незважаючи на сліпоту, Ванга змогла знайти у собі сили та допомагати людям.

Серіал дозволить глядачеві прожити разом із Вангою її дивовижне життя, сповнене таємниць. Провидиця рано втратила матір, не знала батьківської турботи, але пожертвувала власним щастям заради блага сім’ї. В’язниця, відчуження, сліпота, всесвітня слава... Про це та багато іншого перед смертю Ванга розповідає журналістці Алісі, яка повинна замкнути коло містичних подій, надзвичайно значущих для Ванги.

Зйомки серіалу проходили у двох країнах — Болгарії та Білорусі. У драмі розкриють раніше невідомі сторінки життя Ванги. Покажуть тут і відомих відвідувачів цілительки — Юрія Гагаріна, Сергія Михалкова та навіть... Гітлера. Головну ж роль болгарської цілительки зіграли одразу п’ять актрис. Актрисам було нелегко, адже всі вони, крім однієї, зображуючи незрячу героїню, мусили грати з заплющеними очима...

Подарувала провидиці вишиту подушку

Катерина Вітанчук народилася і живе у Тучині Гощанського району. Чверть століття тому доля змусила її звернутися до провидиці Ванги за допомогою.

— У 1988 році в моєму житті сталося величезне горе, яке не можна описати словами, — із сумом в очах пригадує Катерина Петрівна. — Мого сина жорстоко побили, після чого він прожив лише тиждень... Йому було всього 26 років, коли він помер.

У сина пані Катерини на тілі було 32 рани. Після тижня в лікарні у молодого хлопця відмовили нирки. Найстрашніше в цій історії те, що міліція нічого не з’ясувала і винного так і не покарали. Катерина Петрівна почала листуватися з жінкою з Болгарії, яка розповіла згорьованій матері про Вангу. Згодом саме вона оформила пані Катерини виклик, щоб та змогла поїхати до провидиці.

— Записуватися до відомої цілительки треба було завчасу, — розповідає Катерина Вітанчук. — Записалася я у травні, а черга дійшла аж у липні. Так у 1989 році я опинилася в Болгарії.

Черга до провидиці була величезною, але нашій землячці пощастило: тих, хто приїхав з Радянського Союзу, пропускали першими. У черзі ж були й американці, й канадці, й прибулі з інших країн. Пригадує, американцям давали на спілкування з Вангою по 7 хвилин, громадянам СРСР — тільки 3 хвилини.

— Ванзі достатньо було дати три шматочки цукру та фото, щоб вона розповіла долю людини, — ділиться побаченим Катерина Петрівна. — Якщо комусь судилося померти, то вона казала, що вже нічим допомогти не може. В інших же випадках допомагала усім.

Катерина Петрівна стверджує, що Ванга розповіла, що насправді сталося з її сином. Крім того, напророкувала жінці зустріч з убивцею сина: "Через кілька років винний сам прийде до вас та пропонуватиме гроші". Каже, що саме так і сталося...

Платили Ванзі за квитанціями, для вихідців з Радянського Союзу прийом у провидиці коштував 30 карбованців. Але люди, окрім грошей, привозили в подарунок іграшки, вишиванки.

— У кабінеті цілительки була спеціальна шафа, де зберігалися подарунки відвідувачів. Я також привезла їй ляльку та вишиту подушку...

...У наш час чимало людей люди скептично ставляться до провидців, екстрасенсів, звинувачуючи їх у шахрайстві. Але інколи, стикаючись з такими людьми в реальному житті, розумієш, що дехто справді має незбагненний дар... Найголовніше — використовувати його на благо, на благо ближніх та рідних. Саме так, як робила це всесвітньовідома Ванга.





На правах реклами