Ми у Facebook
26.04.2015, 10:45

10 натуральних добрив для квітів у горщику

Фактично кожна жінка полюбляє займатися домашніми квітами. Для того, аби вони були здоровими і приносили вам радість, час від часу їх необхідно підживлювати.
Для того, щоб удобрити ґрунт у квітах не обов'язково шукати спеціальні засоби, можна скористатися і натуральними помічниками:

1. Цукор. Цукром посипають землю в горщику або ж розводять у воді в пропорції: одна чайна ложка цукру на склянку води і підживлюють один раз на тиждень цим розчином. Проводити варто 2-3 підживлення.
Можна для цих же цілей купити глюкозу в аптеці і розводити її, одна таблетка на літр води. Цим же розчином можна обприскувати рослини. Таке підживлення слід робити слабким і хворіючим рослинам.

2. Залишки кави. Випивши чашку кави, не виливайте кавову гущу, а змішайте її з землею у вазоні. Завдяки такому нехитрому прийому земля стане більш пухкою і легкою. До того ж, підвищиться кислотність грунту, і в ній буде більше кисню.
В якості підживи для домашніх квітів нерідко використовують і чайну заварку. Безсумнівно, такі добавки зроблять землю в квітковому горщику більш пухкою, але не забувайте, що заварку в грунті просто «обожнюють» чорні мушки (сциарід), так що будьте обережні.

3. Цитрусові та інші фрукти. Скориночки мандаринів, апельсинів і навіть бананів можуть перетворитися на прекрасне добриво для домашніх рослин. Щоб приготувати добриво з цитрусових, їх цедру необхідно подрібнити, наповнити нею приблизно на третину літрову банку і залити цю банку доверху окропом. Настоявши таке «цитрусове» добриво протягом доби, вийняти шкоринки, воду в банку знову долити і полити квіти.

4. Попіл. У ньому міститься калій, фосфор, магній, кальцій, залізо, цинк і навіть сірка. Причому калій і фосфор містяться в попелі в легкодоступній для рослин формі, що робить його одним з кращих добрив для квітів.
Щоб підживити квіточки, попіл можна просто змішати з ґрунтом при пересадці рослин. А ще з попелу можна приготувати рідку підживу для домашніх квітів. Для цього 1 столову ложку попелу розводять в літрі води.

5. Дріжджі- відмінний стимулятор росту домашніх квітів. Щоб приготувати дріжджову підживу, розчиніть 10 грам дріжджів і 1 ст. ложку цукру в 1 літрі теплої води. Якщо звичайних дріжджів під руками немає, можна скористатися і сухими, розчинивши 10 грам сухих дріжджів і 3 ст. ложки цукру в 10 літрах води. Дріжджі мають настоятися 2 години. Потім розчин розводять водою у співвідношенні 1: 5 і поливають їм землю в горщиках з рослинами.

6. Цибулевий коктейль сприятливо відіб'ється на зростанні всіх без винятку домашніх рослин - адже в ньому міститься повний набір мікроелементів. Для приготування цибулевого коктейлю необхідно близько 50 грамів цибулиння залити 2 літрами гарячої води, довести відвар до кипіння і, прокип'ятивши близько 10 хвилин, дати настоятися протягом трьох годин. Після того, як відвар охолов, процідити його і обприскати рослини і верхній шар грунту в цілях профілактичного знезараження.

7. Перегній. Щоб підживити кімнатні квіти, найкраще використовувати листовий перегній - наприклад, додавши його до земельної субстрату під час пересадки рослин.
Підживляти квіточки можна і перегноєм на основі коров'ячого (свинячого і так далі) гною, для чого 100 грам перегною розводять у 10 літрах води.

8. Акваріумна вода. У ній міститься велика кількість речовин, відмінно стимулюють ріст рослин, вона дуже м'яка. Але використовувати її для підживи рекомендується навесні або на початку літа - в моменти, коли у рослин починається активний ріст листя і пагонів.
Підживлювати рослини акваріумною водою потрібно не частіше, ніж раз на місяць.

9. Янтарна кислота. Янтарна кислота - речовина, яка виходить після переробки природного бурштину, - володіє масою корисних якостей, завдяки чому її широко використовують, в тому числі, і для підживи домашніх квітів.
Щоб приготувати живильний розчин, розведіть 1 грам препарату в 5 літрах води. Цією рідиною можна не тільки поливати, а й обприскувати домашні рослини. Використовувати її можна не частіше, ніж раз на рік, інакше ви ризикуєте отримати зворотний ефект.

10. Вода від промивання круп. Така вода містить кремній, залізо, магній, фосфор, що корисно для квітів.

Статті до теми:

Як правильно пересаджувати кімнатні рослини? [+ПОРАДИ]

Сад і город: які рослини друзі, а які - вороги

Посівний календар на травень 2015





На правах реклами