Ми у Facebook
24.04.2015, 20:00

Не шашликом єдиним: закуски для пікніка

Кінець квітня та перші травневі дні - саме час вибратися з галасливого і загазованого міста на природу або на дачний пікнік. Там можна відпочити, подихати свіжим повітрям, побути з нашими дорогими людьми і вдосталь наїстися. Що б такого швидкого-смачного-корисного приготувати?
Фарширований багет



Інгредієнти:
Багет 1 шт.
варені сосиски 400 г
солоні огірки 200 г
вершкове масло 150 г
гірчиця 1 / 2 ст. л.
лимонний сік 1 / 2 ст. л.
сіль, мелений перець за смаком
свіжа зелень

Багет або батон розрізати вздовж, видалити м'якоть. Всі інгредієнти дрібно нарізати, змішати з соком лимона, гірчицею, розм'якшеним маслом і перцем. До цієї суміші додати підсушений в духовці і дрібно розкришену м'якоть хліба, ще раз перемішати, укласти в половинки хліба і з'єднати. На деякий час рулет-бутерброд потрібно покласти в холодильник - масло затвердіє, і страва буде готова до вживання. Перед подачею до столу багет нарізається скибочками.

Сосиски в лаваші



Інгредієнти:
вірменський лаваш 2 листа
сосиски 8 шт.
сир 100 г
пучок зелені
майонез, кетчуп, гірчиця для подачі

Основа цієї страви - лаваш і сосиски. Можна додати сир, зелень, майонез, кетчуп або гірчицю. Відрізати невеликий шматок вірменського лаваша, покласти на нього сосиску, посипати сиром, зеленню і згорнути лаваш в рулет. Те ж зробити з рештою сосисок. Підсмажити на решітці до золотистого кольору. Подавати з кетчупом, гірчицею або майонезом.

Несолодкі тарти для пікніка



Інгредієнти:
вершкове масло для тіста120 г
борошно для тіста 275 г
яйце для тіста 1 шт.
холодна вода для тіста 2 ст. л.
щіпка солі для тіста
маскарпоне для начинки 200 г
яйця для начинки 2 шт.
зерниста гірчиця для начинки 1 ст. л.
тертий твердий сир для начинки 2 ст. л.
помідори черрі для начинки 10 шт.
цибуля-порій для начинки

Масло, борошно і сіль змішати в комбайні до стану крихти. У чашці змішати 1 яйце з 2 ст.л. холодної води. Влити яєчну суміш в борошняну крихту і змішати, поки тісто не стане м'яким і однорідним. Зібрати тісто в кулю, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.

Відпочиваємо на природі без несподіванок

Дістати тісто з холодильника, розкачати, вирізати кола, рівні діаметру форми для випічки. Ретельно викласти тісто у формочки, прим'яти і наколоти виделкою. Викласти в холодильник на 30 хвилин. Духовку розігріти до 180 градусів.

Для наповнювача змішати акуратно віночком маскарпоне з яйцями і гірчицею. Дістати форми з тістом з холодильника. Вилити акуратно яєчно-сирну суміш на тісто. Присипати тертим сиром. Помідори розрізати навпіл, цибулю-порій нарізати кільцями. Викласти овочі поверх яєчно-сирної суміші. Випікати при температурі 180 градусів до золотистого кольору протягом 40-45 хвилин. Остудити.

Маффіни з помідорами чері і ковбасками



Інгредієнти:
яйця 2 шт.
молоко 160 мл
мука 150 г
розрихлювач 1 / 2 ч. л.
сіль 1 / 2 ч. л.
сухий базилік 1 ч. л.
маленькі баварські ковбаски 8 шт.
помідори черрі 6-8 шт.

Формочки для маффінів змастити вершковим маслом, духовку розігріти до 180 градусів. У мисці змішати борошно з розпушувачем, сіллю і базиліком. Відставити. В іншій мисці змішати яйця з молоком. Влити молочно-яєчну суміш в борошняну, перемішати. Баварські ковбаски нарізати кружечками, помідори розрізати навпіл. Половину ковбасок і помідорів розкласти по формочках, залити тістом, зверху викласти решту ковбасок і помідорів. Випікати 20-25 хвилин.

Приємного апетиту та відпочинку на природі!

Народ скаже, як зав’яже!
Як ковбаса та чарка, то минеться і сварка.

Фото: rossiyanochki.ru, personadiet.ru, www.al-kzn.ru, v.img.com.ua





На правах реклами